Go Back
Udskriv

Koldhævede boller - nemme grovboller

Ret Bagværk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
hævetid 12 timer
Samlet tid 30 minutter
Antal 9 stk.
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 1/4 pakke gær
  • 5 dl koldt vand
  • tsk salt
  • 4 dl hvedemel
  • 1 dl havregryn
  • 5 dl groft mel jeg brugte halvt grahamsmel og halvt fuldkornshvedemel
  • 1 æggeblomme til pensling

Sådan gør du

  • Rør gær ud i koldt vand.
  • Tilsæt salt.
  • Rør melet i. Dejen skal være lidt våd og klistret, men den skal stadig kunne røres i med en ske.
  • Kom et viskestykke over skålen og sæt skålen i køleskabet (gerne natten over).
  • Kom dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg brugte bare en ske til dette.
  • Bollerne pensles med æggeblomme. Bollerne drysses med kerner.
  • Tænd ovnen på 230g (ikke varmluft).
  • Når ovnen er varm, sættes bollerne ind. Mine fik 15-20 minutter.Lad dem køle lidt af –  du har nu skønne boller.
  • Spises lune med smør.
  • Velbekomme!

Noter

Bollerne kan sagtens fryses.