Go Back
Vegetarisk madplan
Udskriv

Thaisuppe - asiatisk vegetarisk suppe

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • olie til stegning
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2x2 cm frisk ingefær
  • 2 tsk. rød karrypasta
  • 2 søde mellemstore kartofler
  • 4 store gulerødder
  • 1 dåse kokosmælk
  • 6 dl vand2 tsk. soyasauce
  • saft af 1/2 lime
  • 1 tsk. agavesirup
  • 2 tsk. karry
  • 1x1 cm frisk gurkemeje fintsnittet (kan undlades)
  • 1 bouillionterning
  • salt efter smag
  • grove nudler 4 af de små 'pakker'
  • limebåde

Sådan gør du

  • Kom olie i en gryde.
  • Snit løg, hvidløg  og ingefær fint.
  • Tilsæt det til olien og lad det stege et halvt minuts tid.
  • Tilsæt karrypasta.
  • Skræl de søde kartofler og gulerødder. Skær dem i tern og tilsæt i gryden.
  • Tilsæt nu kokosmælk, vand, soyasauce, limesaft, agavesirup, karry, frisk gurkemeje og  bouillion.
  • Lad det koge, til de søde kartofler er møre.
  • Smag suppen til med salt og lime.Kog grove nudler og server til suppen.
  • Velbekomme!

Noter

Lav gerne suppen dagen før den skal serveres - men vent med at koge nudlerne.