Spidskålssalat med hvidløgsdressing, æble og ristede mandler
Udskriv

Spidskålssalat med hvidløgsdressing, æble og ristede mandler

Ret Salat
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

Salat

  • 1 lille spidskål
  • 2 æbler
  • 1 løg
  • 200 g edamamebønner frosne, uden bælg

Dressing

  • 1 dl græsk yoghurt (eller anden tykt surmælksprodukt)
  • 1 fed hvidløg presset eller finthakket
  • 1 tsk. æblecidereddike (eller citronsaft)
  • salt
  • peber

Topping

  • 1 håndfuld mandler

Sådan gør du

Salat

  • Start med at vaske spidskål. Skær det helt fint i tynde strimler. Jeg brugte min foodprocessor, som gjorde arbejdet på ingen tid. 
  • Skær løg i helt tynde skiver også, eller hak det fint. Det samme med æblet.
  • Kom spidskål, løg og æble i en skål.
  • Kom edamamebønner i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå i ca. 1 minut. Hæld vandet fra og kom bønnerne over i salatskålen. 

Dressing

  • I en lille skål blandes alle ingredienser til dressingen. Hæld det over salaten  og vend det hele godt rundt.

Ristede mandler

  • Kom hele mandler på en varm og tør pande. De skal være gyldne, før de er færdige. Hak dem groft og kom dem over salaten.
  • Velbekomme.

Noter

Hvis du ikke er vild med eddike, kan dette sagtens undlades.
Salaten kan sagtens laves nogle timer før og sættes i køleskabet. Den er bedst den dag den bliver lavet, da æblerne ellers kan blive brunlige i farven. Ellers kan du lave salaten og blot vente med at tilføje æbler, så de blot kommes i lige inden servering.