Udskriv

Grødboller

Nemme grødboller bagt med en rest havregrød.
Ret Bagværk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time
Samlet tid 35 minutter
Antal 12 stk.
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

Havregrød (svarende til 400g havregrød)

  • 2 dl grovvalsede havregryn
  • 4 dl vand
  • 1 drys salt

Boller

  • 25 g gær
  • 1 dl lunkent vand
  • 400 g havregrød (eller ovenstående blanding)
  • 1 lille spsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 350-400 g hvedemel
  • 100 g groft mel

Topping

  • olivenolie
  • grovvalsede havregryn

Sådan gør du

Havregrød

  • Kog havregrød, vand og salt i en gryde. Lad det køle af, til det er koldt eller lunkent.

Grødboller

  • Kom gær i en skål med lunkent vand. 
  • Tilsæt havregrød, salt, sukker og mel lidt ad gangen.
  • Jeg brugte min røremaskine og lod den køre i 10 minutter. Lad røremaskinen køre til dejen slipper skålens kanter. Hvis dejen er for våd, så tilsæt lidt mere mel - men dejen skal være klistret, så pas på med mel. 
  • Kom olie i en ny skål. Kom dejen heri. Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur med et viskestykke over skålen.
  • Tænd ovnen på 250grader (ikke varmluft). Sæt en bageplade derind, mens ovnen varmer op.
  • På en bageplade (der er vendt med bagsiden opad) kommes et stykke bagepapir. 
  • Dyp dine hænder i koldt vand. Tag en klump dej og dyp den ned i en skål med havregryn. Placer dej-klumperne på bagepapir. Gør dette med alt dejen. 
  • Åben ovnen og træk forsigtigt bagepapiret over på den varme bageplade der er inde i ovnen. 
  • Skru ovnen ned på 225grader. Lad bollerne bage i ca. 20 minutter, eller til de er gyldne og lyder hule, når du banker på deres underside. 
  • Spises lune med smør. Velbekomme.