Udskriv

Indisk daal med gulerødder og soyaristede gulerødder

Ret Aftensmad
Køkken Indisk
Keyword Daal, Dahl
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 50 g frisk ingefær
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. garam masala kan undlades - men jeg er vild med smagen
  • 350 g gulerødder
  • rød chili efter smag
  • 200 g røde linser splitlinser
  • 5 dl vand med grøntsagsboullion
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt efter smag
  • serveres med ris
  • soyaristede cashewnødder

Sådan gør du

  1. Hak løg, hvidløg og ingefær fint.

  2. Kom olie på panden og varm den godt op.

  3. Tilsæt løg, hvidløg, ingefær, spidskommen, koriander og garam masala på panden og lad det stege lidt ved høj varme.

  4. Skru lidt ned for varmen.Tilsæt fintsnittet chili.

  5. Skær gulerødder i mindre stykker.

  6. Tilsæt røde linser, flåede tomater, boullionvand og kokosmælk.

  7. Lad det hele koge 1 times tid, til linserne møre og gerne kogt ud. Når der er en halv time tilbage, kommes gulerødderne i. Lad det koge, til de er møre (afhænger af størrelsen på gulerødderne).

  8. Kog ris efter anvisning på posen. Jo længere tid linserne koger i retten, jo bedre.

  9. Smag til med salt og krydderier undervejs. Tilsæt evt. lidt mere vand løbende.

  10. Serveres i skåle med ris, dahl, cashewnødder og frisk koriander. Velbekomme!