Udskriv

Vegetarisk rød karry - Blomkål og røde linser i rød karry-kokos sauce

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • olie til stegning
  • 200 g røde linser
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3-4 tsk. rød karrypasta brug lidt ad gangen, der er forskel på hvor stærke de er
  • 2 x2 cm frisk ingefær
  • 1 blomkål
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • saft af 1/2 citron
  • Salt
  • lidt rød chili
  • serveres med yasminris

Sådan gør du

  1. Kog linserne i letsaltet vand, til de er møre.
  2. Imens hakkes løg groft og hvidløg hakkes fint.
  3. Kom løg og hvidløg på en varm pande/ gryde med olie og lad det stege lidt.
  4. Tilsæt karrypasta, fintrevet ingefær og fintrevet hvidløg. Lad det stege lidt.
  5. Skær blomkål i stykker og rød peberfrugt i strimler. Tilsæt det til panden.
  6. Tilsæt nu kokosmælk, hakkede tomater, citronsaft, salt og chili.
  7. Hæld vandet fra de røde linser og tilsæt dem til panden.
  8. Lad nu det hele koge sammen, til blomkål er møre - men stadig har bid.
  9. Smag retten til med salt og citronsaft.
  10. Serveres med yasminris og toppes med friske krydderurter - jeg brugte bredbladet persille og koriander.
  11. Velbekomme.