Go Back
Udskriv

Vegetarisk rød karry - Blomkål og røde linser i rød karry-kokos sauce

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • olie til stegning
  • 200 g røde linser
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3-4 tsk. rød karrypasta brug lidt ad gangen, der er forskel på hvor stærke de er
  • 2 x2 cm frisk ingefær
  • 1 blomkål
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • saft af 1/2 citron
  • Salt
  • lidt rød chili
  • serveres med yasminris

Sådan gør du

  • Kog linserne i letsaltet vand, til de er møre.
  • Imens hakkes løg groft og hvidløg hakkes fint.
  • Kom løg og hvidløg på en varm pande/ gryde med olie og lad det stege lidt.
  • Tilsæt karrypasta, fintrevet ingefær og fintrevet hvidløg. Lad det stege lidt.
  • Skær blomkål i stykker og rød peberfrugt i strimler. Tilsæt det til panden.
  • Tilsæt nu kokosmælk, hakkede tomater, citronsaft, salt og chili.
  • Hæld vandet fra de røde linser og tilsæt dem til panden.
  • Lad nu det hele koge sammen, til blomkål er møre - men stadig har bid.
  • Smag retten til med salt og citronsaft.
  • Serveres med yasminris og toppes med friske krydderurter - jeg brugte bredbladet persille og koriander.
  • Velbekomme.

Noter

Du kan også sagtens tilsætte flere typer grøntsager, fx broccoli.