Udskriv

Tærte med karamelliserede løg

Ret Aftensmad
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

Tærtebund

  • 1 dl groft mel fx fuldkornshvedemel
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl creme fraiche /skyr
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/4-1/2 tsk. salt

Karamelliserede rødløg

  • 4 rødløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. honning
  • 2 spsk. balsamico

Æggemasse

  • 4 æg
  • 1 kugle mozzarella
  • 1 spsk. frisk rosmarin hakket fint
  • salt
  • peber

Sådan gør du

Tærtebund

  • Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft). 
  • Bland alle ingredienserne i en skål. Bland et hele godt sammen. Dejen må gerne være en smule klistret.
  • Smør en form med olie. Alternativt kom bagepapir i.
  • Kom dejen i formen og pres dejen ud med fingrene. Prik dejen med en gaffel. 
  • Bag tærtebunden i 10 minutter i en forvarmede ovn. 

Karamelliserede rødløg

  • Fjern skrællen på løg. Skær løg over i halve og skær dem derefter i skiver - de skal ikke være alt for tynde. 
  • Kom olie, honning og balsamico på en varm pande. Tilsæt løg og lad det hele stege, til alt væsken er på løgene. Når løgene er karameliserede fjernes panden fra blusset.

Æggemasse

  • Kom æg i en skål. Skær mozzarella i tern og tilsæt dem skålen. 
  • Tilsæt finthakket rosmarin, salt og peber. Rør det hele godt rundt. 
  • Fordel æggemassen i den forbagte tærtebund. Kom de karameliserede rødløg på toppen. 
  • Tærten bages til fyldet er stivnet og gyldent. Hold øje med den - bages u 30-40 minutter.

Noter

Hvis det skal gå hurtigt, så køb en færdiglavet grov tærtebund og lav blot fyldet.