Udskriv

Bønnebrownie

Ret Bagværk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 8 stykker
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 3 æg
  • 50 g smør smeltet
  • 20 dadler (svarer til ca. 200g uden sten) brug de bløde fra papæsken
  • 1 dåse kidneybønner (240g)
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 1/3 tsk. salt
  • 1/2 dl stærk kaffe
  • 100 g mørk chokolade

Topping

  • 50 g mørk chokolade
  • 1 håndfuld valnødder

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200grader (ikke varmluft).
  • Kom mandler i en foodprocessor, blender eller minihakker og blend det, til det er fint (ikke helt som mel, men gerne blendes fint). 
  • Tilsæt æg, smeltet smør, dadler (uden sten!), skyllede kidneybønner, kakaopulver, salt og kaffe.
  • Blend til dejen er helt ensartet. 
  • Hak mørk chokolade og rør det dejen. Smag evt. på dejen, om den er sød nok. Hvis ikke, så kan du tilsætte lidt honning. 
  • Kom bagepapir i en bageform. Kagen skal ikke blive særlig høj. Du kan fx bruge en aflang form (10x20cm). 
  • Kom kagen i ovnen og lad den bage i 20-25 minutter. Prik i den med en gaffel. Der må gerne hænge lidt kagedej fast på gaflen, så er den færdig.
  • Tag kagen ud. Kom hakket chokolade på toppen så det smelter. Fordel det med en kniv. Drys med hakkede valnødder og sæt kagen på køl.
  • Kagen skal helst stå på køl i ca. 5 timer, til den er helt kold.

Noter

Kagen skal helst på køl natten over. Den smager ikke af særlig meget, hvis den spises varm.