Go Back
+ servings
Udskriv

Afrikansk linseret med røde linser, peanutbutter og spinat

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • olie til stegning
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1-2 spsk. karry
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 x 1 cm frisk ingefær
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 150 g røde linser
  • 2 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 spsk. peanutbutter jeg brugte crunchy
  • lidt frisk chili
  • saft af 1/2 lime
  • salt
  • 1 stor håndfuld frisk spinat

Serveres med:

  • brune ris
  • saltede peanuts

Sådan gør du

  • Hak løg groft og hvidløg fint.
  • Kom olie på en pande og tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
  • Tilsæt så karry, gurkemeje, spidskommen, finthakket ingefær.
  • Tilsæt de hakkede tomater, kokosmælk, røde linser, vand og peanutbutter.
  • Tilsæt lidt chili, lidt limesaft og salt.
  • Lad det koge til de røde linser er møre.
  • Tilsæt så en stor håndfuld frisk spinat (eller mere).
  • Retten er nu færdig og klar til servering.
  • Spises med brune ris, peanuts og lidt frisk koriander.
  • Velbekomme.

Noter

Du kan også fryse retten, så der er til nem aftensmad andre dage.