Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Afrikansk linseret med røde linser, peanutbutter og spinat
Ret
Aftensmad
Køkken
Vegetarisk
Forb. tid
15
minutter
minutter
Tilb. tid
30
minutter
minutter
Samlet tid
45
minutter
minutter
Antal
4
personer
Forfatter
Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
olie til stegning
2
løg
3
fed
hvidløg
1-2
spsk.
karry
1
spsk.
gurkemeje
1
spsk.
spidskommen
1
x 1 cm frisk ingefær
2
dåser hakkede tomater
150
g
røde linser
2
dl
vand
1
dåse kokosmælk
3
spsk.
peanutbutter
jeg brugte crunchy
lidt frisk chili
saft af 1/2 lime
salt
1
stor håndfuld frisk spinat
Serveres med:
brune ris
saltede peanuts
Sådan gør du
Hak løg groft og hvidløg fint.
Kom olie på en pande og tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
Tilsæt så karry, gurkemeje, spidskommen, finthakket ingefær.
Tilsæt de hakkede tomater, kokosmælk, røde linser, vand og peanutbutter.
Tilsæt lidt chili, lidt limesaft og salt.
Lad det koge til de røde linser er møre.
Tilsæt så en stor håndfuld frisk spinat (eller mere).
Retten er nu færdig og klar til servering.
Spises med brune ris, peanuts og lidt frisk koriander.
Velbekomme.
Noter
Du kan også fryse retten, så der er til nem aftensmad andre dage.