Udskriv

Rødløgstærte med feta og rosmarin

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

bund:

  • 2 æg
  • 2 dl ruggryn kan sagtens skiftes ud med havregryn
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 spsk finere mel fx speltmel
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør

fyld:

  • 3 rødløg
  • 100 g feta / salatost

æggemasse:

  • 4 æg
  • 200 g hytteost
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timian
  • salt
  • peber
  • ½ dl mælk

Sådan gør du

  • Start med at lave bunden.
  • Æg, ruggryn, solsikkekerner,  1 spsk mel, salt og 50g smeltet smør blendes sammen til en nogenlunde ensartet masse (se evt. billede).
  • Kom dejen i en smurt tærteform eller som jeg har gjort, i en springsform med bagepapir. Lav små prikker med en gaffel (se billedet).
  • Forbag bunden ved at sætte bunden i ovnen ved 200g i ca. 10 minutter. Tag den ud herefter. Lad ovnen forblive tændt.
  • Nu skal fyldet laves.
  • Skær rødløg i ringe. Hak feta i tern.
  • Nu laves æggemassen.
  • Pisk alle ingredienserne til æggemassen sammen. Husk salt, dette er altid vigtigt i en tærte.
  • Kom rødløg og feta ovenpå tærtebunden. Gem lige et par løgringe til at komme ovenpå æggemassen.
  • Hæld æggemassen og top med lidt rødløg (kun for udseendets skyld).
  • Bages ved 200g til den er gylden og føles færdig. Min fik ca. én time, men der er forskel på ovne.
  • Spises lun - velbekomme!