Udskriv

Vegetarisk paprikagryde

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Vegetarisk paprikagryde

  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 squash
  • 2 peberfrugter (jeg brugte 1 rød og 1 gul)
  • 2 gulerødder
  • 1 dåse kidneybønner
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. sød paprika
  • 1/4 L fløde
  • salt
  • peber

Kartoffelmos

  • 500 g kartofler
  • 20 g smør
  • 1/2 dl sødmælk
  • salt
  • peber

Sådan gør du

Gryderet

  1. Start med at komme lidt olivenolie i en dyb pande (eller gryde).

  2. Hak løg og hvidløg. Tilsæt det til gryden.

  3. Vask squash og peberfrugter. Skræl gulerødderne. Skær det hele i mindre stykker og tilsæt det til panden. Lad det stege lidt. 

  4. Vask kidneybønnerne grundigt. Tilsæt dem til panden. 

  5. Tilsæt nu tomatpuré, paprika og smør. Lad det stege lidt.

  6. Tilsæt nu fløde, salt og peber. Lad retten småkoge, til grøntsagerne er møre. 

Kartoffelmos

  1. Imens gryderetten småkoger laves kartoffelmosen. 

  2. Skæl og vask kartoflerne. Skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde med letsaltet vand. 

  3. Lad kartoflerne koge, til de er møre. Hæld vandet fra.

  4. Tilsæt smør og mælk. Mos kartoffelmosen godt, jeg brugte bare en gaffel. 

  5. Smag gryderetten til med salt og server den sammen med kartoffelmosen. 

  6. Velbekomme.