Udskriv

Vegetarisk linselasagne

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Forfatter Stinna

Ingredienser

Lasagnefyld:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 250 g røde linser
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3-4 dl vand
  • 2 tsk. oregano
  • salt
  • peber
  • 400 g gulerødder
  • lidt tørrede chiliflager
  • 1 tsk. æblecidereddike

Mornay-sauce (eller køb en færdiglavet):

  • 50 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 3 dl mælk
  • lidt revet muskatnød
  • 100 g revet ost
  • salt
  • peber

Ekstra:

  • Lasagneplader
  • lidt revet ost til topping

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200grader varmluft.
  2. Først laves lasagnefyldet.
  3. Hak løg groft og pres hvidløget.
  4. Kom olie i en gryde og varm det op.
  5. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
  6. Tilsæt nu de røde linser, hakkede tomater, vand, oregano, salt og peber.
  7. Riv gulerødder fint og tilsæt dem til gryden, sammen med chiliflager og æblecidereddike.
  8. Lad det koge, til de røde linser er møre. Smag til med salt.
  9. Når de røde linser næsten er møre, er det tid til at lave mornaysauce.
  10. Smelt smør i en lille gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen.
  11. Tilsæt nu mælk og rør godt rundt, til saucen begynder at blive lidt tyk.
  12. Tilsæt lidt revet muskatnød, ost, salt og peber. Rør godt rundt og tag gryden af varmen.
  13. Smør et ildfast fad med olie.
  14. Kom et lag lasagneplader nederst.
  15. Kom nu et lag lasagnefyld efterfulgt af et lag mornaysauce og herefter endnu et lag lasagneplader. Fortsættes, til der er ca. 4 lag lasagneplader. Sørg for, at der er lasagnefyld og mornaysauce øverst.

  16. Sæt fadet i ovnen og bag lasagnen, til den er ved at være gylden på toppen (og mærk evt. om lasagnepladerne er møre, ved at prikke i lasagnen med en gaffel).
  17. Tag lasagnen ud af ovnen, overhæld med revet ost og kom lasagnen tilbage i ovnen. Bag lasagnen til osten er smeltet (osten kan sagtens undlades).

  18. Spises varm. Velbekomme.