Go Back
Udskriv

Vegetarisk linselasagne

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Forfatter Stinna

Ingredienser

Lasagnefyld:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 250 g røde linser
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3-4 dl vand
  • 2 tsk. oregano
  • salt
  • peber
  • 400 g gulerødder
  • lidt tørrede chiliflager
  • 1 tsk. æblecidereddike

Mornay-sauce (eller køb en færdiglavet):

  • 50 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 3 dl mælk
  • lidt revet muskatnød
  • 100 g revet ost
  • salt
  • peber

Ekstra:

  • Lasagneplader
  • lidt revet ost til topping

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200grader varmluft.
  • Først laves lasagnefyldet.
  • Hak løg groft og pres hvidløget.
  • Kom olie i en gryde og varm det op.
  • Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
  • Tilsæt nu de røde linser, hakkede tomater, vand, oregano, salt og peber.
  • Riv gulerødder fint og tilsæt dem til gryden, sammen med chiliflager og æblecidereddike.
  • Lad det koge, til de røde linser er møre. Smag til med salt.
  • Når de røde linser næsten er møre, er det tid til at lave mornaysauce.
  • Smelt smør i en lille gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen.
  • Tilsæt nu mælk og rør godt rundt, til saucen begynder at blive lidt tyk.
  • Tilsæt lidt revet muskatnød, ost, salt og peber. Rør godt rundt og tag gryden af varmen.
  • Smør et ildfast fad med olie.
  • Kom et lag lasagneplader nederst.
  • Kom nu et lag lasagnefyld efterfulgt af et lag mornaysauce og herefter endnu et lag lasagneplader. Fortsættes, til der er ca. 4 lag lasagneplader. Sørg for, at der er lasagnefyld og mornaysauce øverst.
  • Sæt fadet i ovnen og bag lasagnen, til den er ved at være gylden på toppen (og mærk evt. om lasagnepladerne er møre, ved at prikke i lasagnen med en gaffel).
  • Tag lasagnen ud af ovnen, overhæld med revet ost og kom lasagnen tilbage i ovnen. Bag lasagnen til osten er smeltet (osten kan sagtens undlades).
  • Spises varm. Velbekomme.

Noter

Lav gerne en stor portion og frys den ned i portionsstørrelser.