Udskriv

Broccolisalat med æble og græsk yoghurt

Ret Salat
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

Salat:

  • 1 dl perlebyg ukogt (eller perlespelt eller andet)
  • 1 broccoli
  • 1/2 løg
  • 3 små æbler

Dressing:

  • 1,5 dl græsk yoghurt
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 1 håndfuld frisk mynte finthakket
  • salt
  • peber
  • 1 spsk. citronsaft

Topping:

  • 1 håndfuld mandler
  • fetaost / salatost
  • evt. friske bær

Sådan gør du

  • Kog perlebyg efter anvisning på pakken i letsaltet vand.
  • Imens skæres broccoli i mindre stykker og kommes i en skål/fad.
  • Snit løget fint og tilsæt til skålen. Skær æblet i små tern og tilsæt også til skålen.
  • Kom mandler på en pande og rist dem til de er gyldne.
  • Imens laves dressingen, ved at røre alle ingredienserne sammen i en skål. Smag til med salt.
  • Når perlebyg er færdigt, skylles det med koldt vand, til det er helt koldt.
  • Kom det over i salatskålen og hæld dressingen over. Vend det godt rundt.
  • Top salaten med de ristede mandler, feta og evt. lidt friske bær.
  • Velbekomme.

Noter

Hvis du ikke er til mynte, så kan det skiftes ud med bredbladet persille. Men jeg vil anbefale at prøve med mynte.