Udskriv

Vegetarisk panang med grønt, rød karry og kokosmælk

Ret Aftensmad
Køkken Asiatisk
Keyword Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2x2 cm frisk ingefær
  • 3 tsk. rød karrypasta
  • 3 gulerødder
  • 1 broccoli
  • 200 g edamamebønner frosne (uden bælg)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. peanutbutter
  • saft af 1/2 citron
  • salt

Til servering

  • ris
  • friske koriander
  • saltede peanuts

Sådan gør du

  1. Start med at hakke løg og hvidløg. 

  2. Kom olie på en pande og tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.

  3. Skær ingefær i små stykker(eller riv det fint) og tilsæt det til panden sammen med karrypasta. 

  4. Vask gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Vask broccoli og skær det i mindre stykker.

  5. Tilsæt gulerødder, broccoli og edamamebønner til panden. Lad det stege lidt under omrøring.

  6. Tilsæt kokosmælk, sukker, peanutbutter, citronsaft og salt.

  7. Lad retten koge til gulerødder er møre, men stadig har lidt bid.

  8. Kog ris i en gryde efter anvisning på posen.

  9. Retten smages til med salt og citronsaft. 

  10. Retten serveres med ris og toppes med friske koriander og saltede peanuts.