Go Back
+ servings
Udskriv

Vegetarisk panang med grønt, rød karry og kokosmælk

Ret Aftensmad
Køkken Asiatisk
Keyword Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2x2 cm frisk ingefær
  • 3 tsk. rød karrypasta (allerhelst panang-curry)
  • 3 stk. gulerødder
  • 1 stk. broccoli
  • 200 g edamamebønner frosne (uden bælg)
  • 1 dåse kokosmælk (stor)
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. peanutbutter
  • saft af 1/2 citron
  • salt

Til servering

  • ris
  • friske koriander
  • saltede peanuts

Sådan gør du

  • Start med at hakke løg og hvidløg. 
  • Kom olie på en pande og tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
  • Skær ingefær i små stykker(eller riv det fint) og tilsæt det til panden sammen med karrypasta. 
  • Vask gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Vask broccoli og skær det i mindre stykker.
  • Tilsæt gulerødder, broccoli og edamamebønner til panden. Lad det stege lidt under omrøring.
  • Tilsæt kokosmælk, sukker, peanutbutter, citronsaft og salt.
  • Lad retten koge til gulerødder er møre, men stadig har lidt bid.
  • Kog ris i en gryde efter anvisning på posen.
  • Retten smages til med salt og citronsaft. 
  • Retten serveres med ris og toppes med friske koriander og saltede peanuts. 

Noter

Retten kan sagtens laves dagen i forvejen og blot varmes dagen efter.