Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Rødbedetærte med feta
Ret
Aftensmad
Køkken
Vegetarisk
Forb. tid
15
minutter
minutter
Tilb. tid
1
time
time
Antal
4
personer
Forfatter
Stinna
Ingredienser
bund:
1
dl
groft mel
jeg brugte en grov fuldkornshvedemel
2
dl
hvedemel
1
dl
creme fraishe / skyr
1/2
dl
olivenolie
1/4-1/2
tsk.
salt
fyld:
500
g
rødbede
1
rødløg
200
g
hytteost
4
æg
1
spsk.
hakket frisk rosmarin
100
g
feta/salatost
salt
peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
Først laves bunden.
Bland alle ingredienserne i en skål. Bland det hele godt sammen. Dejen må gerne være en smule klistret.
Smør en form med olie. Jeg brugte en springform, men et tærtefad er fint. Alternativt kan du komme bagepapir i.
Pres dejen ud med fingrene.
Prik dejen med en gaffel som vist på billedet.
Bages i 10 minutter.
Imens laves fyldet.
Vask rødbeder godt og skær dem i skiver - de skal ikke være alt for tykke. Skær rødløg i tynde skiver.
I en skål blandes hytteost, æg, finthakket rosmarin, fetaost, salt og peber.
Pisk det godt sammen.
Når tærtebunden har bagt i 10 minutter, tages den ud af ovnen.
Kom rødbedeskiverne og løg i tærten.
Hæld æggemassen over. Pres evt. lidt på rødbederne, så de dækkes af æggemassen.
Bag tærten i midten af ovnen. I min ovn skulle den have 1 time.
Tærten spises varm.
Velbekomme.
Noter
Tærten kan sagtens holde sig nogle dage i køleskabet - og både spises kold og varm.