Hvid bønnecreme – bønnecreme med hvide bønner. For et par weekender siden var jeg inviteret hjem til en sød veninde, hvor vi skulle spise med nogle fælles veninder. Menuen var tapas, så vi havde planlagt at vi alle skulle tage noget med. Jeg lavede denne bønnecreme som hurtigt blev spist. Opskriften er meget nem og bønnecremen er hurtig at lave, hvis du køber butterbeans fra dåse.
Jeg fik egentlig idéen til denne bønnecreme, da jeg var nede og spise på Langhoff og Juul (Aarhus) med en kammerat. Her serverede de en lækker creme lavet af kidneybønner og lime (tror jeg). Jeg er ikke færdig med at eksperimentere med bønnecremer. I efteråret var jeg i en helsekost butik for at købe sortebønner til min black bean brownie og endte med at købe alle mulige, for mig, ukendte bønner med hjem. Så hvis du elsker bønner ligeså meget som jeg, så hold øje med bloggen.
Hvid bønnecreme
Ingredienser
- 240 g butterbeans 1 dåse
- 2 spsk. olie - jeg brugte en øko koldpresset rapsolie
- 2 spsk. vand
- 1 håndfuld frisk rosmarin
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk citron
- salt
Sådan gør du
- Blend alle ingredienserne sammen.
- Smag til med citron og salt.
- Kom på små glas og opbevar i køleskabet.
4 Kommentarer
Sikke et lækkert tip! Jeg er hjemme hos mine forældre i jylland og det er lidt svært med mad som hele familien har lyst til, så jeg overvejer at foreslå tapas en aften – der kan alle jo få lidt af hvert! Og der vil jeg da lave denne bønnecreme som alternativ til hummus og pesto! Tak for tippet :D
Anna
Det var da en god idé! :-)
UHM!!! Ser lækkert ud! Minder den om bønnecremen fra Langhoff og Juul? Den er jeg sygeligt forelsket i ;)
Det var der jeg fik idéen, men kan faktisk ikke huske hvordan den fra Langhoff og Juul smager :-D