Stinna
  • HJEM
  • OM MIG OG BLOGGEN
  • OPSKRIFTER
  • MADPLANER
  • KOGEBOG
  • NYHEDSBREV
  • TRANSLATE
  • HJEM
  • OM MIG OG BLOGGEN
  • OPSKRIFTER
  • MADPLANER
  • KOGEBOG
  • NYHEDSBREV
  • TRANSLATE

Stinna

Vegetarisk madblog

Sundere kager

Rabarberkage med ingefærsirup

af Stinna 7. maj 2017
7. maj 2017

Rabarberkage med ingefærsirup
Sød rabarberkage med ingefærsirup og nøddebund. I onsdags var jeg på torvemarkedet på Ingerslevs Boulevard, hvor de fleste boder havde fået de fineste røde rabarber med. Jeg blev nødt til at købe et bundt med hjem, for hvis der er noget jeg virkelig elsker, så er det altså rabarber. Desværre synes jeg altid at rabarbersæsonen er for hurtigt ovre og i år har jeg besluttet mig for, at bage rabarberkager og lave andre opskrifter med rabarber – fx er jeg ved at lege med en opskrift på rabarber til aftensmaden.

Det var perfekt at jeg købte rabarber på torvet, for søde Julie kom forbi hjemme hos mig og vi lavede sammen denne skønne rabarberkage, som består af en bund af nødder og dadler, som er toppet med de fine røde rabarber og overhældt med en frisk ingefær-vanilje sirup. Dertil en skøn cremet flødeøst creme – og selvfølgelig en kop kaffe!

Rabarberkage med ingefærsirup

I kagen er der anvendt mandler til selve kagen. Kagen kan også sagtens laves med fx hasselnødder, men vi anbefaler at fjerne skallen af dem inden, ved at bage dem i ovnen først og så kan man ‘smutte’ skallen af.

★ RABARBERKAGE MED INGEFÆR-SIRUP ★

kage:

15 bløde dadler, uden sten

3 æg

120g mandler

1/3 tsk. salt

2 spsk. kokosolie, fast form

150g røde friske rabarber

 

sirup:

2 spsk. honning eller agavesirup

1 x 1 cm frisk ingefær

1/2 tsk. vaniljepulver

 

flødeost-creme:

2 spsk. neutral flødeost

3 spsk. creme fraiche

1/2 tsk. vaniljepulver

1 tsk. honning eller agavesirup

bages ved 200 grader, i ca. 30 minutter.

 

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
  2. Start med at lave selve kagen. Kom dadler, æg, mandler, salt og kokosolie i en blender. Blend til det har en ensartet konsistens.
  3. Kom dejen i en tærteform beklædt med bagepapir. Min er en aflang smal form.
  4. Vask rabarber og skær dem i mindre stykker, så de passer til formen. Skær dem over engang på langs også, så de bliver smallere.
  5. Kom rabarber ovenpå dejen og tryk dem lidt ned i dejen,
  6. Siruppen laves ved at rive ingefæren fint og blande det sammen med honning i en gryde.
  7. Tilsæt lidt vaniljepulver og lad det koge lidt, så det bliver en flydende karamellignende masse.
  8. Hæld sirup over kagen og bag ovnen i 25-30 minutter. Der er forskel på ovne, så hold øje med kagen.
  9. Flødeost-cremen laves ved at blande alle ingredienserne i en skål og røre dem sammen. Serveres til kagen, når den er blevet kold.
  10. Velbekomme!


Print Friendly, PDF & Email

Relaterede indlæg:

  • Rabarberkage – rabarbermazarin med mandler og havregrynRabarberkage – rabarbermazarin med mandler og…
  • Jordbær-rabarber crumbleJordbær-rabarber crumble
  • Rabarbersaft uden sukker – med vaniljekornRabarbersaft uden sukker – med vaniljekorn
3 Kommentarer
FacebookPinterestEmail
Stinna

Hej og velkommen til! Her på bloggen deler jeg opskrifter på vegetarisk mad og en masse sundere søde sager.

tidligere indlæg
Indisk vegetarisk suppe
næste indlæg
Pakora – indisk snack med grønt og kikærtemel

3 Kommentarer

Vegetarisk madplan uge 21 - Stinna 21. maj 2018 - 20:00

[…] SØDE SNACKS Denne uges søde snack er denne sundere kage med rabarber og ingefærsirup. Spises med creme fraiche til. Få opskriften lige her. […]

Reply
Lærke 17. juni 2018 - 08:08

Hejsa! Hvor mange mennesker er en kage til?

Reply
Stinna 17. juni 2018 - 17:46

Alt efter stykkernes størrelse, vil jeg gætte på 4-6 personer :)

Reply

Tilføj en kommentar Cancel Reply

Gem mit navn, email og hjemmeside i denne browser, til næste gang jeg kommenterer.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

SØG

OM mig

OM mig

Hej, jeg hedder Stinna, er 29 år og jeg står bag denne madblog, samt en kogebog med sundere mad. Velkommen til!

Madplan i din indbakke?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, for at få madplaner direkte i din indbakke:

Populære indlæg

  • Raw chocolate brownie med kokosfrosting og friske hindbær Raw chocolate brownie med kokosfrosting og friske hindbær
  • Grovboller - nemme og sunde boller Grovboller – nemme og sunde boller
  • Broccolisalat med granatæblekerner, creme fraiche og persille Broccolisalat med granatæblekerner, creme fraiche og persille
  • Sund banankage uden mel og sukker... Sund banankage uden mel og sukker…
  • Grøn smoothie - den bedste greenie Grøn smoothie – den bedste greenie

Om mig

Om mig

Hej, jeg hedder Stinna, er 28 år og jeg står bag denne madblog, samt en kogebog med sundere mad. Velkommen til!

Opskrifter

Sund banankage uden mel og sukker…

11. apr 2015

Sunde snickers bidder

13. feb 2016

Sunde snickerskugler

22. nov 2014

Sunde æblemuffins – perfekte til madpakken

11. sep 2016

Spinatvafler – nemme grønne madvafler

29. aug 2017

Populære opskrifter

  • 1

    Sund banankage uden mel og sukker…

    11. april 2015
  • 2

    Sunde snickers bidder

    13. februar 2016
  • 3

    Sunde snickerskugler

    22. november 2014

Instagram

  • Broccolisalat med creme fraichedressing persille avocado og granatble Opskriften er...
  • Jeg drmmer om denne brownie med kokostopping og friske hindbr...
  • Min morgenmad bestod i dag af en grn smoothie toppet...
  • For to r siden var jeg p den fineste madlavningsferie...
  • Indisk vegetarisk curry hvis I mangler en id til aftensmaden...
  • Klar til frokost med juliebruunsblog groedgrisen mariavestergaarddk
  • S blev det fredag min fredag bestr af speciale en...
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

@2018 - Stinna Guldmann Marker. All Right Reserved.


Tilbage til toppen