Guf er den skønneste topping til is. Her får I den nemmeste opskrift på hjemmelavet guf, som laves af ganske få ingredienser.

Opskrift på hjemmelavet guf
En isvaffel med guf hører sommeren til. Men vidste du godt, at du nemt kan lave din egen guf? Her får I min utrolig nemme opskrift. Opskriften er uden glukosesirup og uden sukkertermometer. Alligevel får man en skøn og lækker guf, som passer perfekt på is.
Opskriften giver en lidt blød guf, men den smager helt som den skal. Så leder du efter en nem opskrift på hjemmelavet guf, så kan jeg anbefale denne. Jeg brugte en marmelade uden hele bær i – og det fungerede rigtig godt.
Guf
Ingredienser
- 3 stk. æggehvide (fra mellemstørrelse æg)
- 180 g sukker
- 1 spsk. hindbærmarmelade (eller jordbærmarmelade)
- Rød frugtfarve
Sådan gør du
- Bring en gryde med vand i kog.
- Kom æggehvider og sukker i en skål (gerne glas eller metal). Placer skålen over gryden. Pisk det under opvarmning med en håndmixer. Når det er lyst og luftigt, tages det af varmen.
- Pisk det derefter i 10 minutter med en håndmixer.
- Tilføj marmelade og farve – og pisk igen.
- Spises med det samme. Velbekomme!
Opskrift på guf uden glukosesirup
Mange bruger glukosesirup, når de laver hjemmelavet guf. Men det er ikke noget, jeg særlig ofte har i mit køkken. Derfor har jeg lavet denne udgave uden, så vi altid kan lave sådan en portion her lynhurtigt.


