Hjemmelavet basilikumspesto med persille og parmesan

af Stinna

Hjemmelavet pesto er én af de ting, som jeg virkelig elsker, men som jeg laver alt for sjældent. Efter at jeg har sået basilikum i min vindueskarm har jeg rigeligt til mange portioner pesto og lavede derfor denne portion i går. Når jeg laver basilikumspesto bruger jeg altid én god håndfuld basilikumsblade og én god håndfuld bredbladet persille. Det er både billigere og så giver det en virkelig god smag, at tilsætte persille til den grønne pesto.

Hvis du synes at det kan være lidt smådyrt at lave sin egen pesto, så prøv med persille og skift pinjekerner ud med mandler – eller endda solsikkekerner. Jeg har tidligere delt en opskrift på pesto lige her, som var en af de første opskrifter jeg lavede til bloggen. Hvis du er interesseret i opskrifter med pesto, så kan du prøve: Edamamebønne-salat med pesto og hvedekerner og Squash-pasta vendt i peberfrugtpesto og ristede pinjekerner.

★ HJEMMELAVET BASILIKUMSPESTO MED PERSILLE (1 STORT GLAS) 

1 dl olivenolie (gerne en der er mild i smagen)

1 stor håndfuld frisk bredbladet persille

1 stor håndfuld frisk basilikum

75g parmesanost

2 fed hvidløg

salt

50 g nødder (pinjekerner, mandler, solsikkekerner)

Fremgangsmåde:

  1. Kom alle ingredienserne i en blender eller minihakker.
  2. Smag til med salt.
  3. Kommes på et glas og opbevares i køleskabet. Det holder sig ca. 1 uges tid.
  4. Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

1 Kommentar

Små blomkålspizzaer med parmesanost og grøn pesto 1. juni 2017 - 12:41

[…] Små sundere pizzaer, lavet af blomkål og toppet med grøn hjemmelavet pesto og revet parmesanost. Blomkålspizza er en sundere variant af pizza og der er i min variant tilsat […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.