Granola sødet med banan og tilsat appelsin og chokolade

af Stinna

Endnu en banangranola, men i dag er den med smag af appelsin og mørk chokolade. Jeg forsøger altid at have et glas granola stående i skabet, for udover at smage virkelig godt, så er det skønt at kunne toppe smoothies, yoghurt og grød med lidt knasende sprød granola. Det eneste problem er, at jeg spiser det alt for hurtigt.

Denne granola er en ny variant af min banangranola, som altså er en ristet sprød musli, som er sødet med banan istedet for sukker. Den bages i ovnen og der røres rundt et par gange under vejs og så får man den skønneste granola med banan.

Herunder kommer opskriften på granolaen. Jeg spiste den ovenpå min grønne smoothie, opskriften findes lige her: Den bedste greenie – en grøn smoothie.

Opskriften på granola sødet med banan og tilsat appelsin og chokolade får du lige her:

 

Granola sødet med banan og appelsin og chokolade

Ingredienser:
  • 2 meget modne bananer, omkring 250g
  • 2 spsk. agavesirup
  • 1 spsk. kokosolie
  • saft af 1 appelsin
  • skal af 2 økologiske appelsiner
  • 5 dl grovvalsede havregryn
  • 2 dl kerner (solsikkekerner, græskarkerner, sesam..)
  • 1 dl nødder, hakkede (fx mandler, hasselnødder)
  • ét drys salt
  • 50g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
  1. Start med at tænde ovnen på 170 grader varmluft.
  2. Mos bananer grundigt, ellerhelst i en minihakker.
  3. Tilsæt agavesirup, smeltet kokosolie, appelsinsaft, appelsinskal og lidt salt. Rør det godt sammen.
  4. Tilsæt havregryn, kerner og grofthakkede nødder.
  5. Rør det hele godt rundt.
  6. Kom granolaen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bages i ovnen til det er gyldent. Rør gerne et par gange undervejs. Jeg har med vilje ikke skrevet hvor længe, da det virkelig varierer fra ovn til ovn.
  8. Vent med at tilsætte til grofthakket chokolade til granolaen er helt kølet af.
  9. Velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.