Madpakke idé # 7 – ærtedeller…

af Stinna

grøntsagsdeller

Det er lidt tid siden, at jeg kom med bud på lækre madpakker herinde. Dette vil jeg dog til at gøre igen, da jeg altid forsøger at lave spændende og mættende madpakker.

Dagens madpakke er grønne ærtedrikadeller i. Ærtedellerne er nemme at lave og kan holde nogle dage i køleskab. Jeg spiser dem også med en god salat til.

Jeg har anvendt røde linser og majsmel til disse, men de kan sikkert også laves med andre ingredienser. Jeg er ved at eksperimentere med andre grønstsagsdeller, så hold lige øje med bloggen. Hvis du har en god opskrift, så smid den gerne i kommentarerne.

Jeg husker tydeligt, da jeg lige var blevet vegetar. Min mor er ikke selv vegetar, men ville så gerne prøve at lave lækker mad til mig. Hun forsøgte at lave grøntsagsfrikadeller af champignons. Grøntsagsdellerne havde konsistens som viskelæder og jeg kunne slet ikke få dem ned. Jeg var ikke vild med svampe i forvejen, men disse ødelagde det helt. Faktisk tror jeg ikke, at jeg har spist svampe siden dengang. Jeg vil dog rigtig gerne, da jeg synes der findes så mange lækre vegetarretter med svampe. Heldigvis er hun nu blevet god til vegetarmad og vi laver ofte mad sammen.

Ikke mere snak om viskelæder-madder, da disse ærtedeller heldigvis er meget lækrere. Opskriften får I herunder.

Opskrift på ærtedeller ( ca. 10 stk)

2 dl frosne ærter

4 spsk majsmel

2 æg

1 løg

1 dl ukogte røde linser

1 tsk karry

½ tsk spidskommen

salt og peber

olie til stegning

  1. Kog linserne som anvist på pakken.
  2. Hak løget fint.
  3. Hæld ærterne op i en skål og hæld kogende vand over.
  4. Blend ærterne i en minihakker – jeg tog lidt ærter fra, så der kom lidt hele ærter i ‘farsen’.
  5. Rør alle ingredienserne sammen.
  6. Steg på en slip-let pande ved middel varme. Vend når de er gyldne.
  7. Jeg spiste mine i en sandwich af risrugbrød, pesto, creme fraise og ruccula. Velbekomme!

ærtedellergrøntsagsdeller2

 

 

Print Friendly, PDF & Email