Vaniljekranse

af Stinna

Vaniljekranse er én af de skønneste julesmåkager. Vaniljekranse er en af de mest klassiske julesmåkager og med god grund – de smager nemlig helt fantastisk.

Nemme vaniljekranse

Denne opskrift på vaniljekranse er utrolig nem at lave. Vaniljekransene skal nemlig hverken gennem en sprøjtepose eller en kødhakker, men skal blot trilles til pølser og formes. De får dog heller ikke de fine takker, men smager helt fantastisk alligevel. Så hvis du ikke gider at slås med en dej der er svær at trykke ud af sprøjteposen, så kan jeg anbefale disse vaniljekranse.

Opskriften er inspireret af opskriften fra Den Gamle By i Århus, som efter min mening laver de bedste vaniljekranse. Opskriften rækker til cirka 20-30 stk., alt efter hvor store du laver dem.

Vaniljekranse

16-20 stk.
Ret: Bagværk
Køkken: Jul
Antal: 20 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 350 g smør (alm. saltet i blok)
  • 260 g sukker
  • 1 stk. æg
  • 1 stk. vaniljestang (eller 2 tsk. vaniljesukker)
  • 200 g smuttede mandler
  • 500 g hvedemel

Sådan gør du

Smuttede mandler

  • Start med at smutte mandlerne. De smuttede mandler kan godt være ret fugtige. Kom de smuttede mandler i ovnen ved 50 grader, til de føles tørre (de skal ikke blive brune).

Vaniljekranse

  • Start med at piske smør og sukker godt sammen – brug gerne elpisker eller køkkenmaskine. Rør ægget i.
  • Tilsæt nu mel og rør det i, til dejen hænger sammen.
  • I en minihakker blendes de smuttede mandler – de må gerne være en smule grove. Tilsæt mandlerne og vanilje til dejen. Ælt dejen sammen (gerne med hænderne). Sæt dejen i køleskabet i cirka 30 minutter.
  • I mens tændes ovnen på 175 grader alm. ovn.
  • Tril nu vaniljekransedejen til pølser med hænderne. Du behøver ikke mel på køkkenbordet. Skær pølserne i passende mængder og form vaniljekranse.
  • Placer vaniljekransene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag vaniljekransene i cirka 16-17 minutter. Hold øje med dem, der kan være stor forskel på ovne.
  • Lad kagerne afkøle helt på en bagerist, før du putter dem i en kagedåse. Kom gerne et stykke bagepapir under låget – så sikrer du, at låget er helt tæt.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy