Sundere julekonfekt – dadler fyldt med rå marcipan

af Stinna

dadlerFor et par år siden lavede jeg disse lækre fyldte dadler. Da der er kommet en del nye læsere med siden da, vil jeg gerne dele idéen med jer igen. De er nemlig lette at lave og du kan komme lige det fyld i, som du ønsker.

Det var min kusine og jeg der lavede disse dadler. I weekenden vil jeg prøve igen og denne gang vil jeg igen forsøge mig med forskellige smagsvarianter marcipan. Især lakrids er virkelig lækkert. 

Dadlerne er nemme at lave. Vi har valgt at lave hjemmelavet rå marcipan, da vi derfor undgår det tilsatte sukker i købe marcipan.

Jeg har købt 1 kg dadler. Vi brugte alle (og nogle af dem blev brugt i marcipanen). Herudover brugte vi 100g mørk chokolade til overtræk (evt. mere, hvis du laver tykkere lag).

DSC01175

MARCIPAN  :

(marcipanen er inspireret fra denne side)

60g medjool dadler

200g mandler – malet til mel

5 spsk vand (evt kogende – så går det hurtigere)

  1. Hæld vand over dadlerne. Blend herefter til puré.
  2. Mal mandlerne til mel.
  3. Bland dadelpuré og mandelmel godt sammen.

Der kan laves forskellige varianter af marcipan. Vi delte marcipanen i mindre portioner og lavede disse varianter:

Lakridsmarcipan

100g marcipan + 1 tsk lakridspulver

Hindbærmarcipan

50g marcipan + ½ tsk pulver frysetørret hindbær

Appelsin-marcipan

det sidste marcipan + én dråb appelsinolie (det er ret stærkt).

  1. Skær dadlerne på langs og fjern stenene.
  2. Rul marcipanen i små ‘pølser’ og kom dem i dadlerne.
  3. Dyb den ene halvdel i smeltet mørk chokolade.
  4. Pynt dadlerne. Vi dryssede med lakridspulver, frysetørret hindbær samt kanel.
  5. Sæt på køl. Velbekomme.
Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.