Snebolde med marcipan, chokolade og sprød sukkerskal. De fleste kender de sneboldene og elsker dem som juleslik. Men har du nogensinde prøvet at lave dem selv? Ellers er det på tide. De er nemlig ikke så svære at lave og imponerer de fleste gæster.

De er ikke så svære at lave, som man skulle tro. Alligevel blev mine dog til den lidt rustikke side, men de smagte alligevel skønt! De tager lidt tid at lave, da chokoladen lige skal tørre inden sukkerlaget kan trilles på. Men ellers kræver de ikke mange ingredienser eller svære metoder.
Hjemmelavede snebolde med marcipan består af en kugle marcipan, som dyppes i mørk chokolade. Bagefter vendes kuglerne i en tyk glasur lavet af æggehvide og vendes derefter i pulveriseret sukker (eller flormelis, hvis du ikke har en minihakker der kan blende sukker). Derefter trilles de og så er det bare at vente, til sukkerskallen er stivnet og er sprød.
Snebolde med marcipan
Ingredienser
- 200 gram marcipan
- 150 gram chokolade
Glasur
- 250 g flormelis
- 2 tsk citronsaft
- 2 stk. æggehvide
Til at trille i
- 100 g sukker
Sådan gør du
Kugler
- Tril kugler af 10 gram marcipan – så du får 20 kugler.
- Sæt dem i køleskabet.
- Smelt chokolade over vandbad. Hæld chokoladen i et glas.
- Kom en marcipankugle på et grillspyd og dyp i chokoladen.
- Lad den dyppe godt af og kom den på et skærebræt med bagepapir på.
- Fortsæt med alle kuglerne.
- Lad kuglerne størkne helt, inden det er tid til glasur.
Glasur
- Kom flormelis, æggehvider og citronsaft (hold lidt igen med mængden) i en skål.
- Pisk det godt med en håndmixer, så du får en tyk og sej glasur.
- Sæt til side.
Trilning
- Kom sukker i en minihakker. Blend det til en finere konsistens.
- Tril hver chokoladekugle i glasuren, så den er helt dækket. Men pas på med at få alt for meget på.
- Tril derefter kuglen i det blendede sukker. Tril kuglen i hænderne, så den får en mere rund form.
- Placer kuglerne på et stykke bagepapir og lad dem større, til glasuren er helt tør og sprød.
