Sukkerfri koldskål med skyr og banan

af Stinna

Sukkerfri koldskål

Det er forår og jeg har derfor fået lyst til smagen af sommer. I dag fik jeg derfor lyst til en hjemmelavet koldskål, som naturligvis skulle laves uden tilsat sukker.

Jeg fik lavet denne lækre koldskål, hvor banan giver sødme. Der er også frugtsukker i bananer, men til 2 personer synes jeg ikke at 1 banan er slemt.  Jeg har endnu ikke forsøgt mig med sukkerfrie kammerjunkere – så giv gerne lyd, hvis I har en god opskrift.

Jeg har brugt almindelige æggeblommer, da jeg har læst, at Danmark er nogenlunde salmonellafrit (fra æg). Men ellers kan du sagtens bruge pasteuriserede æggeblommer.

Næste gang vil jeg tilføje lidt proteinpulver, så jeg bliver mere mæt.

Opskrift til 2 personer:

3 æggeblommer

4 dl kærnemælk

1 dl skyr

skal af 1 øko citron

1 banan

1 tsk vanillepulver

Først slår du æggeblommerne ud i en skål og pisker dem.

kold3

Tilsæt herefter de øvrige ingredienser (pånær bananen!). Pisk det godt. Mos bananen i en minihakker eller med en gaffel. Tilsæt det til koldskålen og smag til. Sæt koldskålen på køl i et kvarter og nyd :-)

kold2

Jeg lavede en crunch til min koldskål. Jeg kom 1 dl havregryn, 1 håndfuld kokoschips og 1 håndfuld mandler på en pande med vanille og lidt honning. Tages af når det er gyldent.

Hav en dejlig dag!

3 Kommentarer

3 Kommentarer

Koldskål lavet af skyr og kærnemælk med banan. | Stinna - en sund madblog 27. juli 2014 - 22:07

[…] Det er forår og jeg har derfor fået lyst til smagen af sommer. I dag fik jeg derfor lyst til en hjemmelavet koldskål, som naturligvis skulle laves uden tilsat sukker. Læs mere → […]

Reply
Havregryns-crunch til koldskål - Stinna 9. maj 2016 - 17:23

[…] toget på vej hjem fra praktik i dag, fik jeg lyst til koldskål med crunch. Jeg har tidligere delt en opskrift på sukkerfri koldskål med skyr og banan herinde. Det er faktisk 3 år siden, at jeg udgav det indlæg. Sidst i indlægget skriver jeg om en […]

Reply
Vegansk koldskål med sundere kammerjunkere - Stinna 3. juni 2017 - 11:28

[…] Psst. Jeg har også tidligere lavet en anden type koldskål – med skyr og banan.  […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy