Kartoffel-oste-muffins

af Stinna

DSC04502

En af mine madpakke favoritter er helt klart madmuffins. Jeg laver ofte til nogle dage ad gangen, så jeg ikke skal stå og være kreativ hver aften inden sengetid. Disse muffins er lavet af kartoffel og smagt til med parmesan og rosmarin. Disse muffins er slet ikke low carb, men kartoflerne kan sikkert erstattes af søde kartofler eller andre rodfrugter.

Faktisk er det lidt sjovt, at kartofler har fået et så dårligt ry. Kartofler indeholder et højt indhold af kulhydrater ja, men de indeholder også gode næringsstoffer (blandt andet C – og B vitamin). Jeg spiser dog ikke kartofler som grøntsager, men spises engang imellem istedet for andre kulhydratholdige fødevarer, f.eks boller, ris eller pasta.

Jeg vil gerne høre om jeres forhold til kartofler – spiser I kartofler eller er de helt no-go?


Kartoffel-oste-muffins ( ca. 8 stk.) :

350g revet kartoffel

20g parmesan

1 rødløg

20g revet ost

3 æg

2 spsk blendet havregryn

1 spsk olie

salt

peber

  1. Riv kartofler, rødløg og parmesan fint på rivejern eller i en minihakker (jeg er doven og bruger minihakker).
  2. Blend havregryn fint til mel.
  3. Bland alle ingredienserne og fordel dejen i muffinsforme. Jeg brugte silikoneforme.
  4. Bages ved 200g varmluft, til de er gyldne og føles gennembagte. Jeg husker ikke bagetiden.

Spises som tilbehør til aftensmaden eller kolde på madpakken.

 

DSC04461
DSC04495

DSC04504

17 Kommentarer

Camilla 22. maj 2014 - 07:34

Uhm dem glæder jeg mig til at afprøve! :) Tak for opskriften! Jeg spiser gerne kartofler, men ikke dagligt. Jeg spiser dog nærmest ikke ris/pasta, men kartoflerne er ikke i samme “kategori” som disse (i mine øjne) :) Jeg eeeelsker kartofler og vil aldrig stoppe med at spise dem.

Reply
Stinna 25. maj 2014 - 21:00

Dejligt at jeg ikke er den eneste der spiser kartofler :-)

Reply
Johanne 22. maj 2014 - 08:41

Wauw de ser lækre ud – skal helt sikkert afprøves! :)

Jeg har faktisk et ret godt forhold til kartofler….jeg elsker ris og pasta, men min elsker det knap så meget. Men kartofler synes jeg er en god ting – jeg har ikke brug for at leve udelukkende på proteiner og grønt, synes det er fint med noget tyngde som f.eks. kartofler :)

Reply
Stinna 25. maj 2014 - 21:01

Jeg har det på samme måde – og så smager kartofler fantastisk (især sammen med ost) :-)

Reply
Anne-Marie 22. maj 2014 - 09:59

Jeg spiser gerne kartofler. Jeg følger low fodmap pga. en irr. mave og kartofler giver mig en dejlig ro i maven. Jeg forstår ikke hvorfor den er udråbt til skurk og det er da vist også en stor misforståelse.
Kh.
Anne-Marie

Reply
Stinna 25. maj 2014 - 21:01

Dejligt at du også er glad for kartofler. Jeg synes det er skønt at høre, at der faktisk stadig er nogen der spiser de små skurke ;-)

Reply
Marianne 22. maj 2014 - 15:14

Jeg spiser også gerne kartofler, for som du selv siger: der er masser af gode egenskaber ved kartofler – de er ikke kun kulhydrat-bøller. Desuden giver de mig mere en større mæthedsfornemmelse end i sær pasta gør (skide ærgerligt, for jeg eeeelsker virkelig pasta!)

Reply
Stinna 25. maj 2014 - 21:02

Jeg elsker også pasta, men jeg får det bare ikke særlig godt af at spise det. Jeg har det heldigvis fint med kartofler :-)

Reply
Maja Dam-Jensen 24. maj 2014 - 12:42

Vi spiser bestemt kartofler ind i mellem. De kan jo laves i tusind forskellige varianter, og de fungerer godt som noget tilbehør. Vi spiser ofte en salat til aftensmad, og så kan det helt sikkert godt være lækkert med en eller anden form for kartoffel som tilbehør, så denne muffin skal da helt klart også prøves! :)

Reply
Stinna 25. maj 2014 - 21:03

Jeg håber I kan lide dem :-)

Reply
Nadia 25. maj 2014 - 14:42

Kartofler er vel blevet udskældt fordi kulhydraterne (i form af stivelse) i de varme kartofler har et højt GI niveau, hvilket påvirker blodsukkeret og så tror folk de er dårlige. Men netop fordi kartoflen er rig på kostfibre holder den én mæt længere og mætter mere end andre grøntsager. Og kalorieindholdet er bedre for kartofler end for fx pasta og ris. Som du selv nævner er kartoflen fyldt med vigtige vitaminer også, og jeg tror altså ikke kartoflen er så slem, som den er blevet udnævnt. De har ydermere en kolesterolsænkende effekt pga fibrene. Som bonus info er kolde kartofler faktisk bedre end varme kartofler, hvis man skulle være kartoffel-forskrækket, fordi noget af stivelsen i kartoflerne omdannes til resistent stivelse der har et lavere GI niveau, mætter og er kolesterolnedsænkende.

Christian Bitz har skrevet en fin og letlæselig artikel om emnet her: http://www.b.dk/sundhed/christian-bitz-en-kold-kartoffel

Mere videnskabeligt her: http://foodsam.dk/data/files/fakta_om/fakta_om_gront/friske_kartofler/Kartoflen_som_naeringsmiddel.pdf

Jeg er kartoffel fan :)

Reply
Stinna 25. maj 2014 - 21:05

Tak for din kommentar. Ja det er pga. kulhydratindholdet, at de har fået så dårligt et ry. Jeg synes dog det er ærgerligt, at kartofler ikke kan indgå i en almindelig kost, måske bare engang imellem.
Da jeg dansede meget da jeg var yngre, havde jeg altid kolde kartofler med til konkurrencer for hurtig energi, istedet for diverse bars og gels man kan få i dag :-)
Dejligt med artikler, dem vil jeg bestemt læse!

Reply
Stinna 25. maj 2014 - 21:02

Tak skal du have :-)

Reply
Kamilla 28. januar 2015 - 10:50

Hej. De ser virkelig lækre ud. Kan de mon fryses? Vh

Reply
Stinna 28. januar 2015 - 22:44

Hej!
jeg har ikke prøvet at fryse dem, men det tror jeg sagtens at du kan :-)

Reply
Berit 5. november 2016 - 11:39

Synes det ser så lækkert ud. Når du tilføjer havregryn kommer der også gode fibre i og så er der æg i, med også rigtig mange gode vitaminer og proteiner, glæder mig til at prøve. Generelt spiser vi herhjemme alt med måde princippet men forsøger at få mange grøntsager.

Reply
Stinna 6. november 2016 - 09:43

Skønt! De mætter også dejligt :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.