Bygotto med romanescokål…

af Stinna

_DSC0722

Efter min tur til Food Festival var jeg så heldig at smage bygotto for første gang. Bygotto er lavet på samme måde som risotto, men med byg istedet for ris. Jeg var også så heldig at få en pose perlebyg med hjem. Så her er mit bud på en bygotto.

Det er længe siden at jeg har spist korn. Jeg droppede korn for længe siden, men nu er jeg ved at tage det tilbage i min kost. Dog vil jeg ikke spise hvidt brød dagen lang, men istedet vil jeg eksperimentere med  sunde retter med fuldkorn.

Opskrift på bygotto (ca. 4 personer):

3 dl perlebyg

1 lille romanescokål

2 små løg

2 fed hvidløg

olie til stegning

1-2 dl hvidvin

5 dl bouillionvand (grøntsagsbouillion)

én håndfuld revet parmesan

  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Kom olie i en gryde og steg løg og hvidløg heri.
  • Steg til løgene er klare. Tilsæt herefter perlebyg og steg i ca. 1 minut.
  • Kom nu hvidvin i lidt ad gangen. Lad det koge ind.
  • Nu skal der bouillion i. Kommes i lidt efter lidt, når perlebyggen har suget det meste.
  • Imens det koger, så skal kålet hakkes. Jeg har valgt at hakke mit lidt groft.
  • Når der er 1 dl bouillion tilbage, så kommes kålet i gryden. Tilsæt det sidste bouillion. Når væsken er væk, tilsættes lidt parmesan.
  • Serveres med parmesan på toppen.

 

_DSC0678

_DSC0680

_DSC0708

_DSC0730

 

 

 

4 Kommentarer

4 Kommentarer

Maria 17. september 2013 - 08:16

Yum, det ser lækkert ud! Det må jeg prøve snarest :)

Reply
Stinna 17. september 2013 - 09:02

Det smagte virkelig også godt :-)

Reply
Christine Bonde 17. september 2013 - 09:23

Ooooomnomnomnom! :-)

Reply
Stinna 17. september 2013 - 19:40

Så lækkert!

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy