Blomkålstortillas

af Stinna

Da jeg startede bloggen, var en af mine populære opskrifter disse lækre blomkålstortillas med kikærtefyld. De var virkelig gode som et alternativ til tortillas lavet af mel. De kan sagtens spises med fyld i, da de har en god konsistens og jeg tænker også, at de sagtens kan bruges som et alternativ til brød. 

Jeg spiser dem med bønnefyld, guacamole og gerne hjemmelavet salsa. Så hvis du har et blomkål liggende du ikke ved hvad du skal bruge til, eller du bare gerne vil spise lidt mere grønt, så er disse blomkåls tortillas et godt bud.

Nu vil jeg pakke til min ferie. Jeg pakker altid i sidste øjeblik, selvom jeg altid håber at gå igang lidt før – men det sker simpelthen aldrig.

★ BLOMKÅLS TORTILLAS (6 STK. )

3/4 blomkål (450-500 g)

2 æg

3 spsk. hvedemel

salt

peber

Fremgangsmåde:

  1. Snit blomkål meget fint og gerne i en minihakker, så det nærmest bliver til blomkålsris.
  2. Kom blomkål i en skål og kom det i mikroovnen i 2 minutter. Efter to minutter røres der i det og giv det igen 2 minutter.
  3. Nu skal det vrides i et klæde. Jeg brugte et viskesstykke. Pres så meget væske ud som muligt, men pas på – det er meget varmt.
  4. Når næsten alt væsken er presset fra, kommes blomkål i en skål og tilsæt æg, salt, peber og hvedemel.
  5. Rør det hele rundt, så det blandes godt.
  6. Tænd ovnen på 190 grader (varmluft).
  7. På en bageplade beklædt med bagepapir deles massen i 6 bunker, som spredes ud med en ske til runde cirkler.
  8. Bages 5-8 minutter og vendes derefter, hvorefter de bages i 5-8 minutter igen.
  9. Velbekomme!

 

2 Kommentarer

2 Kommentarer

stinna 29. januar 2017 - 23:09

Kan man lave dem uden Micro ovn?
Mvh stinna

Reply
Stinna 7. februar 2017 - 02:28

Hej, det ved jeg faktisk ikke. Du skal kunne faa vredet vaesken ud af dem paa en maade for bedste resultat :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy