Ærtedip…

af Stinna

_DSC0125-2

Min søster fortalte forleden, at hun havde lavet den lækreste dip til min lille niece. Dippen var en lækker ærtedip, som min niece fik med på madpakke. Jeg har tidligere forsøgt mig med en dip af ærter, men den blev virkelig ikke vellykket. Så da jeg i sidste uge fik nogle studieveninder på besøg, så afprøvede jeg min søsters opskrift. Resultatet blev virkelig lækkert. Jeg spiste det både som dip og som dressing på salat.

Opskrift på ærtedip:

500g frosne ærter

250ml creme fraise

lidt citronsaft

salt og peber

  1. Hæld kogende vand over ærterne. Lad dem stå et par minutter og hæld herefter vandet fra.
  2. Blend alle ingredienserne. Smag til med salt.

_DSC0110-2

 

Print Friendly, PDF & Email
8 Kommentarer

8 Kommentarer

Mathilde 10. oktober 2013 - 09:24

Det er faktisk længe siden, jeg har lavet ærtedip – tak for påmindelsen! Dippen er også god som pålæg på knækbrød, i en burger eller i et pitabrød eller som dressing i en salat med dampet blomkål – og sikkert mange flere ting :)

Reply
Stinna 10. oktober 2013 - 18:30

Det var da så lidt :-) Det smager virkelig godt!

Reply
Stine 11. oktober 2013 - 15:20

Jeg plejer at lave den kun med ærter og urtesalt, og så bare vand for at det bliver den rigtig konsistens! Det smager så godt!

Reply
Maria 11. september 2017 - 21:43

Jeg laver den på samme måde, men bruger dog hytteost i stedet for creme fraise. Den får en lækker cremet, og lidt tykkere konsistens (klart at foretrække). Det fungerer virkelig godt, og der bliver tilført lidt ekstra protein men mindre fedt :-)

Reply
Stinna 14. september 2017 - 07:03

Det må jeg prøve – tak :-)

Reply
Maria 9. juli 2018 - 18:14

Hvilke måleforhold..? :-)

Reply
Maria 9. juli 2018 - 18:15

Hvilke måleforhold..? :-)

Reply
Stinna 9. juli 2018 - 18:24

I forhold til hvad? :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.