Min yndlings havregrød med banan, kanel og æg …

af Stinna

havregrød med banan, kanel og æg

Jeg kom forleden i tanke om, at jeg slet ikke har skrevet op min yndlings grød. Denne grød spiser jeg ret ofte, dog kan den sagtens variereres.

Jeg kan bedst lide min havregrød med kanel. Derudover tilsætter jeg banan i min grød for at søde den og så tilsætter jeg altid et æg. Nu må I ikke rynke for meget på næsen, men ét æg i havregrød gør virkelig grøden cremet og gør, at man bliver virkelig mæt af sådan en portion. Normalt synes jeg ellers ikke at havregrød holder mig mæt længe – men denne gør! Ægget røres ud mens grøden er helt varm, så ægget er altså ikke råt når det spises. Jeg topper min grød med mandler og drysser gerne med kanel. 

Jeg har ellers en idé om, at min næste morgengrød skal være med vanille. Hvordan laver I havregrød? Jeg har set, at man kan få grød på en café i Aarhus. Det MÅ jeg altså snart få prøvet.

Læs også: Raw cashew choko-grød og Chiagrød med kokosmælk og vanille

HAVREGRØD MED BANAN, KANEL OG ÆG (1 PERSON)

1 dl grovvalsede havregryn

1 dl vand

1 dl sødmælk (eller en anden type mælk)

½ banan i skiver

½ tsk kanel

1 æg

(evt. tilsæt lidt kokos – også lækkert)

Lidt mandler, banan og kanel til topping.

  1. Kom havregryn, vand, mælk, kanel og banan i en gryde. Bring det i kog.
  2. Når grøden næsten er kogt ind, tilsætter du 1 helt æg. Rør ægget godt ud og tag herefter grøden af varmen.
  3. Kom grøden i en skål og kom topping på. Nyd med en god kop kaffe.

havregrød med banan, kanel og æg

havregrød med banan, kanel og æg

havregrød med banan, kanel og æg

Print Friendly, PDF & Email