Grønkåls chips…

af Stinna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag til torve marked på Ingerslevs Boulevard (Aarhus), fandt jeg en bod med det fineste grønkål. Jeg fik en hel pose for kun 10 kr!

Eftersom min aften skal gå med sofahygge, så ville en let snack passe perfekt. Valget faldt på grønkålchips! Chipsene indeholder kun grønkål, olie og salt.

Jeg har aldrig rigtigt anvendt grønkål i min mad. Jeg har en skræk for grønlangkål, så derfor er jeg gået i en bue udenom grønkål.

Efter at have prøvet disse chips vil jeg prøve mig frem med andre sjove grønkål-retter… :-)

Opskrift på én skål chips

5-6 stænger grønkål ( jeg gemmer stok osv. til en anden dag – jeg vil juice dem!)

1 spsk. olivenolie

lidt salt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vask grønkålen godt. ‘Riv’ bladene af. Stykkerne skal ikke være alt for små, for de skrumper når de bliver varme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hæld 1 spsk. olivenolie ned til kålen. Drys med lidt salt og rør godt rundt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu fordeles kålen på bagepapir. Sørg for at de ikke ligger helt ind over hinanden. Bages i ca. 15 minutter ved 100 grader. Men hold øje med dem!

De skal være helt sprøde når du tager dem ud.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Når de er kølet af kan de komme over i en skål. Istedet for salt kan andre krydderier også bruges – måske chili?

Jeg så engang en opskrift på grønkålchips med chokoladeovertræk. Jeg kan ikke helt beslutte om det skal prøves…OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Print Friendly, PDF & Email