Tahin kikærter – perfekt i salater

af Stinna

tahin kikærter

Tahin kikærter. Endnu en opskrift med kikærter – men jeg elsker virkelig kikærter  og jeg er især vild med at komme dem i salat. Jeg har oftest en god salat med på madpakke til frokost og deri kommer jeg næsten altid en slags bønner i.

Kikærter er noget af det jeg spiser meget af herhjemme. Dog synes jeg at kikærter uden krydderi kan være temmelig kedelige. Så for at gøre kikærter lidt mere spændende (de smager jo ikke rigtigt af noget), så steger jeg dem ofte i krydderi på panden eller i ovnen. Ved at stege dem tahin bliver de virkelig lækre!

Kikærter stegt i tahin smager skønt og giver smag til en salat. Jeg har før lavet kikærter stegt i peanutbutter, opskriften finder du her.

Tahin kikærter

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid10 minutter
Antal: 1 portioner
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk. tahin
  • ½ stk. rød chili
  • olie til stegning
  • salt

Sådan gør du

  • Hak chili fint.
  • Steg kikærter og chili i olie.
  • Når kikærterne har fået lidt farve, tilsættes tahin.
  • Smag til med salt.
  • Spis dem kolde i en salat.

tahin kikærter

8 Kommentarer

Karin 16. marts 2015 - 15:56

Hej Stinna!

Ser lækkert ud, men jeg er bare ikke fan af chili, mon de kan laves uden?

Reply
Stinna 16. marts 2015 - 16:46

Det undlader du bare :-)

Reply
Heidi Kokborg 16. marts 2015 - 17:58

kikærter er SÅ lækkert i salat! Jeg tror virkelig aldrig, jeg bliver træt af kikærter! :)

Reply
Stinna 17. marts 2015 - 11:47

Jeg spiser dem også flere gange om ugen :-) Mums!

Reply
Mia 17. marts 2015 - 13:42

Mmh, jeg spiser de her kikærter hele tiden! Jeg koger hele posen og smider hele omgangen i fryseren. Når jeg så skal bruge dem, tager jeg lige en passende portion ud af fryseren, lader dem tø op på bordet i en ½ times tid, hælder dem i en pose og smider dem godt sammen med store mængder tahin, røget paprika, spidskommen, soya og peber. Ind i ovnen på 190 graders varmluft i knapt en halv time, mens der røres lidt rundt undervejs. Det er simpelthen så nemt, at man ikke skal til at hive pander frem! Ville bare lige give idéen videre – tak for en rigtig god blog med super lækker og nem mad :-)

Mvh. Mia.

Reply
Stinna 17. marts 2015 - 13:56

Tak for din kommentar! Det lyder virkelig nemt og lækkert :-) Dejligt at du læser med!

Reply
Julie 23. september 2016 - 13:13

Lyder lækkert. Kan man spise det varmt som tilbehør, uden at det kommer i en salat eller lignende? :)

Reply
Stinna 23. september 2016 - 21:43

Det kan man sagtens! Jeg spiser dem som tilbehør til mange ting :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.