Grønkålssalat med bagte rødbeder og kanel

af Stinna

Med kun få dage til jul, er mange af jer måske ved at have styr på julemiddagen. Jeg sidder dog midt i eksamen og har nærmest intet klar, dog har jeg fået købt julegaver, så jeg kan skrive min eksamensopgave færdigt i ro. Hvis du endnu ikke har bestemt julemenuén, så er denne salat måske et bud – hvis du altså (som jeg) plejer at have en salat på bordet juleaften.

Denne grønkålssalat med bagte rødbeder og kanel kan dog også sagtens spises alle andre dage. Selv spiste jeg den forleden til frokost og den smagte så skønt. Jeg valgte at toppe salaten med syltede rødløg og ristede pinjekerner.

Salaten minder om denne grønkålssalat, som jeg lavede sammen med søde Julie for længe siden. Den smagte nemlig også vikrleig godt og jeg er vild med, at den smagte af så meget. Denne salat indeholder alt det, som jeg synes en salat skal indeholde – den er lidt snasket (pga. dressingen og avocadoen), indeholder noget bagt (rødbeder), noget salt (feta), noget syrligt (syltede rødløg) og noget sprødt (ristede pinjekerner). Du kan naturligvis undlade nogle af elementerne eller lave den om – men sådan her synes jeg den smager ret så godt.

Grønkålssalat med bagte rødbeder og kanel
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • 300g rødbeder
  • 100 g grønkål (5 stængler)
  • syltede rødløg
  • 100 g feta / salatost
  • 1 avocado
  • dressing:
  • 1/2 dl olivenolie (gerne en lidt smagsneutral variant)
  • 1 tsk. honning
  • 2 tsk. soyasauce
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1/2 tsk. stødt sort peber
  • salt
  • 1 spsk. kanel
  • 2 spsk. tahin (gerne en lys variant)
  • ristede pinjekerner til at toppe salaten med
Instructions
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Vask rødbederne grundigt og skær dem i tern, ca. 1,5 x 1,5 cm.
  3. Kom dem i et ovnfast fad.
  4. Lav dressingen ved at blande alle ingredienserne i en skål og hæld dressingen over rødbederne.
  5. Kom det ovnfaste fad i ovnen.
  6. Bages til rødbederne er møre, det tager ca. 35-45 minutter. Vend rødbederne undervejs.
  7. Imens snittes grønkål og kommes i en skål.
  8. Skær feta i tern og tilsæt også i skålen.
  9. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne. Lad dem køle af efterfølgende.
  10. Når rødbederne er færdige, kommes de (mens de er varme) over i skålen med grønkål. Rør det godt rundt. Tilføj avocado, syltede rødløg og top med pinjekerner.
  11. Velbekomme!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.