Lidt om madfotografering – baggrunde og regi

af Stinna

Indlægget indeholder reklame.

Hvor er det dejligt, at der var flere af jer der kunne bruge mit sidste indlæg om madfotografering. Som jeg nævnte i sidste indlæg, så er jeg så heldig at flere af jer spørger ind til mine madbilleder og jeg vil så gerne svare jer, så godt som jeg nu kan.

I dag skal det handle lidt om madbilleders baggrunde og valg af regi (tallerkener, stel…). Baggrunden på et billede betyder faktisk en del mere, end jeg lige gik og troede i starten. Da jeg startede bloggen tog jeg altid mine billeder på min laminatbordplade i køkkenet. Billederne var egentligt ganske fine, men de fik bare aldrig helt det udtryk jeg gerne ville have og jeg har efterfølgende prøvet mig lidt frem. På pinterest findes der virkelig mange fine guides til at lave sine egne fotobaggrunde. Jeg har længe gerne ville lave mine egne, men af en eller anden årsag får jeg det aldrig gjort. Jeg har dog én enkelt gang malet en træplade sort, som giver et helt andet udtryk end en ellers lys baggrund. Enkelte gange har jeg været så heldig at finde nogle gamle plader til storskrald, men det sker desværre ikke så ofte.

Så derfor er det skønt at jeg har været så heldig, at få tilsendt nogle virkelig fine baggrunde fra dygtige Susy, som driver virksomheden photostylingbackground, hvor man kan købe baggrunde i ruller. Jeg er ret vild med nogle kolde og ganske enkle baggrunde og var helt vild med tre derinde, som jeg så nu tager nogle af mine billeder på. Blandt andet den baggrund på det øverste billede. Jeg synes Susys baggrunde er SÅ smukke og så synes jeg, at de fungerer virkelig godt til madbilleder – og så er de heller ikke vildt dyre.

Billedet herover er taget på en sort baggrund, som er lavet af en gammel træplade, som er malet sort. Jeg har ikke slebet i malingen, men overvejer at gøre det.

Den blå baggrund herunder er en baggrund som søde Julie har lavet, ved at male på en træplade og herefter slebet pladen. Den er blevet så fin og giver også noget fint til billeder synes jeg.

Det var måske ikke så meget om baggrunde, men jeg har indtil videre været tilhænger af at købe baggrunde i form af tapet eller i ruller, da det er nemt at arbejde med og nemt at opbevare i en lejlighed. Man får hurtigt samlet en masse sammen og især tallerkener flyder overalt herhjemme – især på det spot i stuen, hvor der er det bedste lys.

Ét andet spørgsmål I er så søde at stille er, hvor dælen man køber fine tallerkener eller bestik henne. Jeg er altid på udkig efter fine tallerkener og er især vild med loppemarkeder. Her finder jeg (nogle gange) fine tallerkener, det fineste bestik, gryder og pander. Men jeg har også fået øjnene op for at købe keramik hos keramikere, så en tur på google eller en tur ned i en lille butik i Aarhus, så man kan blive inspireret. Det har taget en del tid at finde frem til, hvad jeg synes fungerer på et billede. Der er selvfølgelig et hav af meninger omkring dette, men generelt er jeg til simple billeder med lidt gamle / rå / simple ting på.

Selvom det ikke var verdens vildeste tips, så håber jeg at I fik svar på lidt spørgsmål. Hvis du gerne selv vil igang med baggrunde, så kan jeg anbefale at skrive ‘DIY photo background’ på pinterst – der er virkelig mange fine idéer.

2 Kommentarer

2 Kommentarer

ida a 3. november 2019 - 20:43

Hej Stinna,

Hvor har du købt tapet henne til dine madbilleder?:)

Mvh
Ida

Reply
Stinna 4. november 2019 - 11:26

Hej Ida,
dem har jeg købt forskellige steder – du kan google efter fx ‘beton tapet’ eller ‘fotobaggrund’. Ellers har jeg lavet en del af dem selv :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy