Salsa roja er en virkelig lækker salsa, som kan bruges til nærmest alle mexicanske retter.

Opskrift på salsa roja
Denne salsa er min kærestes opskrift. Det er en salsa med en dyb, koncentreret smag. Egentlig betyder ‘roja’ ‘rød’ på spansk og dippen burde måske i stedet hedde ‘rød sauce’ eller ‘rød salsa’ på dansk herinde – og det kendetegner den godt. For denne salsa er lavet med røde peberfrugter, tomat, løg, hvidløg og krydderier – og selvfølgelig et stort bundt frisk koriander.
I denne opskrift har min kæreste brugt passata (tomat på flaske). Men du kan med garanti også bruge samme mængde hakkede tomater fra dåse. Eller endda prøve med friske tomater i stedet, hvis du er så heldig at have haven fyldt med dem.
Herhjemme spiser vi især denne salat til tortillas. Det er et stort hit herhjemme!
Salsa roja
Ingredienser
- 2 stk. røde peberfrugter store
- 3 stk. store løg
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 300 ml passata
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. røget paprika
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1/2 stk. citron saften heraf
- Salt
- Peber
- Chili
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 225 grader varmluft.
- Halver peberfrugterne og fjern kernerne. Placer peberfrugterne med skindet opad i et ildfast fad.
- Halver løg. Kom løg og hvidløg i fadet. Pensl med olivenolie og sæt det i ovnen, til peberfrugterne begynder at blive godt mørke – men ikke brændte. De må gerne have enkelte sorte pletter dog.
- Hæld passata ved og lad det simre i 10 minutter.
- Tag fadet ud af ovnen og lad det køle af.
- Kom indholdet i en foodprocessor og tilføj de øvrige ingredienser.
- Smag til med citronsaft, salt, peber og chili.
- Velbekomme!
Hvor længe kan salsa holde sig?
Herhjemme spiser vi det inden for en uge, hvor det opbevares i køleskabet. Men jeg tror sagtens, at det kan fryses ned. Prøv også gerne min udgave af frisk salsa – den er også et hit til det meste mexicanske mad.

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

