Fetacreme med bagte kartofler

af Stinna

Fetacreme med bagte kartofler er en simpel og utrolig velsmagende ret. Den kan serveres som en del af en hovedret eller som en del af en tapas.

Opskrift på fetacreme med bagte kartofler

Herhjemme er vi vilde med fetadip. Denne fetadip er med bagt peberfrugt, citronsaft, persille og hvidløgspulver. Den minder en smule om haydari, som også er en favorit herhjemme.

Fetacreme med bagte kartofler

Opskriften herunder er tænkt som en del af en tapas eller lignende. Hvis du vil servere det som tilbehør til en hovedret, vil jeg anbefale at fordoble opskriften.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Forret, frokost, Tapas
Køkken: Vegetarisk
Servings: 4 personer
Author: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Bagte kartofler

  • 300 g kartofler små – med skræl
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Fetadip med peberfrugt

  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 200 g blød feta eller salatost (jeg bruger den i papæske)
  • 1 spsk. citronsaft
  • Peber
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 håndfuld frisk persille

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skær kartofler i skiver og kom dem i et ildfast fad. Hæld olie over og drys med salt og peber.
  • Bages i ovnen til de er møre og gyldne.

Fetadip

  • Skær peberfrugten i halve. Kom dem i ovnen og bag den, til den er lidt mørk (ikke brændt) og mør. Lad den køle af.
  • Kom bagt peberfrugt, fetaost, citronsaft, peber og hvidløgspulver i en foodprocessor eller minihakker. Blend til ensartet konsistens.

Servering

  • Kom fetadippen på en tallerken. Kom kartoffelskiverne på og drys evt. med persille.
  • Velbekomme!
Fetacreme med bagte kartofler

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.