Fetacreme med bagte kartofler er en simpel og utrolig velsmagende ret. Den kan serveres som en del af en hovedret eller som en del af en tapas.
Opskrift på fetacreme med bagte kartofler
Herhjemme er vi vilde med fetadip. Denne fetadip er med bagt peberfrugt, citronsaft, persille og hvidløgspulver. Den minder en smule om haydari, som også er en favorit herhjemme.
Opskriften herunder er tænkt som en del af en tapas eller lignende. Hvis du vil servere det som tilbehør til en hovedret, vil jeg anbefale at fordoble opskriften.
Forb. tid15 minuttermin
Tilb. tid30 minuttermin
Ret: Forret, frokost, Tapas
Køkken: Vegetarisk
Servings: 4personer
Author: Stinna
Ingen stjerner endnu
Ingredienser
Bagte kartofler
300gkartoflersmå – med skræl
1spsk.olivenolie
Salt og peber
Fetadip med peberfrugt
1stk. rød peberfrugt
200gblød feta eller salatost (jeg bruger den i papæske)
1spsk.citronsaft
Peber
1tsk.hvidløgspulver
1håndfuldfrisk persille
Sådan gør du
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Skær kartofler i skiver og kom dem i et ildfast fad. Hæld olie over og drys med salt og peber.
Bages i ovnen til de er møre og gyldne.
Fetadip
Skær peberfrugten i halve. Kom dem i ovnen og bag den, til den er lidt mørk (ikke brændt) og mør. Lad den køle af.
Kom bagt peberfrugt, fetaost, citronsaft, peber og hvidløgspulver i en foodprocessor eller minihakker. Blend til ensartet konsistens.
Servering
Kom fetadippen på en tallerken. Kom kartoffelskiverne på og drys evt. med persille.
Velbekomme!
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.