Sundere kammerjunkere – sprøde og lækre

af Stinna

Sundere kammerjunkere

Sommeren er endelig kommet og kalenderen siger allerede 2. juni. Sommeren betyder at det er tid til koldskål! For mig er koldskål noget der kun hører sommeren til og jeg spiser det gerne så ofte som muligt. Min morfar og jeg har hvert år den tradition, at vi skal lave hjemmelavet koldskål – og min morfars favorit er en med fløde og flødeskum på toppen. Det er dog ikke den opskrift jeg vil dele her på bloggen, men istedet en vegansk variant. I dag deler jeg opskriften på sundere kammerjunkere og om et par dage, deler jeg opskriften på de sundere kammerjunkere.

Disse kammerjunkere er lavet af mandler, havregryn, agavesirup og kokosolie. Nemt og simpelt! De smager skønt af kardemomme og så er de sprøde – de knaser godt i den lækre cremede koldskål. Udover kammerjunkere er jeg vild med at toppe min koldskål med friske bær, især hindbær og blåbær smager skønt i den søde koldskål.

Sundere kammerjunkere

Kammerjunkerne er naturligt fri fra gluten og er lavet uden æg. De er sprøde og knaser helt perfekt, ligesom kammerjunkere skal. De hæver lidt når de bages, så sørg for ikke at lave dem alt for store.

★ SUNDERE KAMMERJUNKERE (CA. 20 STK.) ★

100g mandler

1 tsk. kardemomme

100g havregryn, finvalsede

3 spsk. kokosolie, fast form

2-3 spsk. agavesirup

1 lille drys salt

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  2. Start med at male mandlerne til mel – enten i en minihakker, foodprocessor eller blender.
  3. Tilsæt derefter kardemomme, havregryn, kokosolie, agavesirup og salt. Bland det hele godt samen.
  4. Kom bagepapir på en bageplade.
  5. Form dejen som små kugler og placer dem på pladen.
  6. Tryk dem lidt flade.
  7. Bages til de er gyldne (omkring 15 minutter). De bliver helt sprøde, når de er kølet af.
  8. Velbekomme!
Print Friendly, PDF & Email
5 Kommentarer

5 Kommentarer

Vegansk koldskål med sundere kammerjunkere - Stinna 3. juni 2017 - 11:31

[…] jeg nævnte lige her, så har jeg forsøgt mig med sundere kammerjunkere og vegansk koldskål. I føromtalte indlæg delte jeg opskriften på de sundere kammerjunkere og i […]

Reply
trine 7. juni 2017 - 21:25

Lyder lækkert – hvordan bliver de i konsistensen? Altså bliver de bløde i midten og er de sammenhængende?

Reply
Stinna 14. juni 2017 - 08:44

Jeg synes de er sprøde og sammenhængende – men måske ikke helt på samme måde som dem man køber færdige i supermarkedet :-)

Reply
Jenna 16. maj 2018 - 07:44

Hej Stinna, mine kammerjunkere blev så til musli, jeg kunne ikke få dem til og hænge sammen Men tak for alle dine fine opskrifter , jeg bruger dem flittigt og fortæller alle mine venner de skal følge dig

Reply
Stinna 16. maj 2018 - 15:16

Hej Jenna, ej hvor øv. Hvordan fungerede det, inden de kom i ovnen? Det er jeg ked af at høre, her var de helt klistrede og hang fint sammen. Dejligt at du ellers kan bruge mine opskrifter :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.