Stinna
  • HJEM
  • OM MIG OG BLOGGEN
  • OPSKRIFTER
  • MADPLANER
  • KOGEBOG
  • NYHEDSBREV
  • TRANSLATE
  • HJEM
  • OM MIG OG BLOGGEN
  • OPSKRIFTER
  • MADPLANER
  • KOGEBOG
  • NYHEDSBREV
  • TRANSLATE

Stinna

Vegetarisk madblog

Dessert

Sukkerfri risalamande og sukkerfri kirsebærsauce

af Stinna 24. december 2016
24. december 2016

sukkerfri-risalamande-2

Glædelig jul, I søde læsere. Jeg er ved at lave maden klar til i aften og vil derfor lige dele min risalamande med jer – i år har jeg nemlig lavet en sukkerfri variant, da min mor har diabetes.

Risalamanden er lavet med fløde og sukker er erstattet med et sødestof – en blanding mellem erythritol og stevia. Det smager virkelig godt og vi kan slet ikke smage, at den ikke er sødet med almindelig sukker. Derudover har vi lavet en sukkerfri kirsebærsauce. Begge opskrifter finder du herunder.

sukkerfri-risalamande-3

★ SUKKERFRI RISALAMANDE (4 PERSONER) ★

1 dl vand

1 L sødmælk

2,5 dl grødris

1/2 tsk. vaniljepulver

2 dl fløde

1 spsk. sødestof

100 g mandler

Fremgangsmåde:

  1. Kom vand i en gryde og bring det i krog.
  2. Kom ris i og lad det koge 1/2 minut.
  3. Tilsæt mælk og lad det koge ved middel varme under omrøring.
  4. Koges til det er en tyk grød.
  5. Kog mandler i en gryde i 5 minutter og smut dem herefter.
  6. Når risengrøden er kold, skal flødeskummet piskes stift.
  7. Tilsæt sødestof og vanille til fløden.
  8. Når fløden er stiv blandes 1/2 af risengrøden heri.
  9. Hak mandlerne groft og kom dem i.
  10. Smages til med sødestoffer.

★ SUKKERFRI KIRSEBÆRSAUCE (2 SMÅ GLAS) ★

1 glas dessertkirsebær (der er meget lidt sukker i lagen. For helt at undgå sukker, skal du bruge frosne kirsebær)

1 dl vand

1/2 tsk. vanille

2 spsk. sødestof

En smule Maizena opblandet i vand

Fremgangsmåde:

  1. Kom kirsebær og vand i en gryde.
  2. Tilsæt vanille og sødestof.
  3. Når kirsebær er kogt bløde og noget af vandet er kogt væk, blandes Maizena med lidt vand.
  4. Tilsæt en smule ad gangen under omrøring, til saucen har rette konsistens.
  5. Spises ovenpå risalamande.

sukkerfri-risalamande

Print Friendly, PDF & Email

Relaterede indlæg:

  • Sukkerfri flødeboller – med mint – og citron cremeSukkerfri flødeboller – med mint – og…
  • Sukkerfri pandekager med havregrynSukkerfri pandekager med havregryn
  • Grød med sommerbærGrød med sommerbær
0 Kommentar
FacebookPinterestEmail
Stinna

Hej og velkommen til! Her på bloggen deler jeg opskrifter på vegetarisk mad og en masse sundere søde sager.

tidligere indlæg
Min næste rejse – Cuba
næste indlæg
Mexicansk salat med bønner og guacamole

Tilføj en kommentar Cancel Reply

Gem mit navn, email og hjemmeside i denne browser, til næste gang jeg kommenterer.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

SØG

OM mig

OM mig

Hej, jeg hedder Stinna, er 29 år og jeg står bag denne madblog, samt en kogebog med sundere mad. Velkommen til!

Madplan i din indbakke?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, for at få madplaner direkte i din indbakke:

Populære indlæg

  • Raw chocolate brownie med kokosfrosting og friske hindbær Raw chocolate brownie med kokosfrosting og friske hindbær
  • Grovboller - nemme og sunde boller Grovboller – nemme og sunde boller
  • Broccolisalat med granatæblekerner, creme fraiche og persille Broccolisalat med granatæblekerner, creme fraiche og persille
  • Sund banankage uden mel og sukker... Sund banankage uden mel og sukker…
  • Grøn smoothie - den bedste greenie Grøn smoothie – den bedste greenie

Om mig

Om mig

Hej, jeg hedder Stinna, er 28 år og jeg står bag denne madblog, samt en kogebog med sundere mad. Velkommen til!

Opskrifter

Sund banankage uden mel og sukker…

11. apr 2015

Sunde snickers bidder

13. feb 2016

Sunde snickerskugler

22. nov 2014

Sunde æblemuffins – perfekte til madpakken

11. sep 2016

Spinatvafler – nemme grønne madvafler

29. aug 2017

Populære opskrifter

  • 1

    Sund banankage uden mel og sukker…

    11. april 2015
  • 2

    Sunde snickers bidder

    13. februar 2016
  • 3

    Sunde snickerskugler

    22. november 2014

Instagram

  • Broccolisalat med creme fraichedressing persille avocado og granatble Opskriften er...
  • Jeg drmmer om denne brownie med kokostopping og friske hindbr...
  • Min morgenmad bestod i dag af en grn smoothie toppet...
  • For to r siden var jeg p den fineste madlavningsferie...
  • Indisk vegetarisk curry hvis I mangler en id til aftensmaden...
  • Klar til frokost med juliebruunsblog groedgrisen mariavestergaarddk
  • S blev det fredag min fredag bestr af speciale en...
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

@2018 - Stinna Guldmann Marker. All Right Reserved.


Tilbage til toppen