Sukkerfri flødeboller – med mint – og citron creme

af Stinna

Fine sukkerfri flødeboller – med luftig skum og chokoladeovertræk. I går var jeg i køkkenet med min moster og kusine. Min kusine havde fået den gode idé, at vi skulle prøve at lave flødeboller helt uden sukker, også uden dadler eller agavesirup. Vi tåler egentligt begge fint sukker, men min mor har diabetes og vi synes det er lidt spændende at afprøve nye opskrifter, som vi kan lave når hele familien skal mødes. Den helt store udfordring ved disse sukkerfri flødeboller var, hvordan dælen man pisker skummet luftigt og lidt elastisk, uden brug af sukker. Min kæreste var helt vild med flødebollerne og var meget imponeret over, at de kunne laves uden sukker.

Normalt bruger jeg ikke sødemidler herinde, men en hurtig tur på google fortalte mig, at det var en god idé at lave flødeboller af sødemidlet Sukrin Fibersirup, som smager sødt og skulle være med til at gøre skummet flødebolle-agtigt – og det blev det! Jeg tænkte egentligt ikke at jeg ville dele opskriften med jer herinde, men resultatet er virkelig vellykket og jeg tænker, at nogle af jer sikkert kan blive inspireret af opskriften. Så i dette indlæg kommer jeg med en lidt anerledes opskrift. Måske man kan bytte fibersirup ud med agavesirup eller kokossirup? Lad mig endelig høre hvad I får kastet jer ud i – om ikke andet, så er det et virkelig hyggeligt projekt!

Vi valgte at lave tre varianter af flødebollerne – én almindelig med skum, én med skum og mint-creme og én med citron-creme og skum. Alle blev gode, men min favorit er nok den almindelige og den med citron. Næste gang vil jeg forsøge mig med en chokolade-creme – eller måske kaffe-creme?

Faktisk er opskriften stærk inspireret af denne opskrift og vi lavede faktisk kun få ændringer, samt at vi valgte at fylde vores med creme-fyld. Jeg deler vores opskrift herunder, så I kan se hvordan vi gjorde. Det kræver nok lidt øvelse at få dem helt fine, men jeg synes det er lidt hyggeligt, at man kan se at de er hjemmelavede. Jeg vil gerne indrømme, at jeg kun har forsøgt denne opskrift én gang og jeg endnu ikke ved, hvordan de sukkerfri flødeboller er efter nogle dage på køl. Skal forsøge at holde jer opdateret :-)

★ SMÅ SUKKERFRI FLØDEBOLLER (CA. 20 STK.) ★

marcipanbunde:

150 g mandelmel, laves af mandler

1 spsk. sukrin+ (sødemiddel)

1 æggehvide

 

creme (til ca. halvdelen af flødebollerne):

5 spsk. kokosolie

2 tsk. Fibersirup clear

lille håndfuld mynte eller citronmelisse

gerne lidt citronskal

(hvis du ønsker myntesmag, så tilsæt evt. pebermyntedråber)

 

skum:
125 g Fibersirup Clear
1/2 tsk. vaniljepulver
2 æggehvider, vi brugte 60 ml past. æggehvide.
25 g sukrin+, som males til melis
1/2 tsk. xanthangummi – kan købes i helsekost. Dette gør skummet helt stift.
overtræk:
150-200 g mørk chokolade, evt. 85% eller sukkerfri.
Fremgangsmåde:
  1. Forvarm ovnen til 160°C varmluft.
  2. Start med at lave bunden. Mal mandlerne til mel.
  3. Bland mandelmel med æggehvide og sukrin+.
  4. Marcipanen rulles ud mellem to stykker bagepapir. Bundene skal ikke være for tynde og skal ca. være 1/2 cm høje. Vi stak dem ud med et glas og fik 20 små bunde.
  5. Kom bundene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem 10-12 minutter, de skal ikke være sprøde.
  6. Kom fibersirup og vaniljepulver i en gryde og varm det op til det bobler let. Lad det køle af, til det er fingervarmt.
  7. Nu skal cremen laves.
  8. Kom kokosolie og fibersirup i en skål. Tilsæt det du gerne vil have smag af. Vi lavede én creme med frisk mynte og pebermyntedråber, samt én med citronmelisse og citronskal. Smag det til.
  9. Kom cremen på den afkølede bund. Enten kan man smøre bunden eller lave en lille kugle i midten.
  10. Nu skal skummet laves. Pisk æggehvider helt stive med en elpisker.
  11. Tilsæt så langsomt sirupblandingen og pisk til det er stift.
  12. Nu tilsættes melis og skummet piskes, til skummet er helt blankt.
  13. Kom xantangum i og pisk godt, så bliver marengsen meget sej.
  14. Kom skummet i en sprøjtepose og sprøjt det ud på formene.
  15. Sæt flødebollerne på køl i 30-60 minutter.
  16. Smelt chokoladen over vandbad og lad den herefter køle lidt af.
  17. Overtræk flødebollerne, vi dyppede flødebollerne i den smeltede chokolade. Alternativt kan man sætte flødebollerne på en rist og pensle dem, men jeg tror måske skummet vil falde sammen.
  18. Lad chokoladen tørre og spis flødebollerne.
  19. Opbevares på køl.

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

Maja Harder 30. maj 2017 - 09:44

De ser virkelig lækre ud! Især ideen med mint i bunden

Reply
Stinna 30. maj 2017 - 20:52

Tusind tak – de var SÅ gode!

Reply
Maja 13. oktober 2018 - 19:47

Har fibersiruppen i skummet en anden funktion end at søde?

Reply
Stinna 14. oktober 2018 - 07:38

Jeg tror også at det er med til at holde på formen, men jeg har kun prøvet med fibersirup :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.