Romkugler med bønner

af Stinna

Romkugler med bønnerSøde romkugler med bønner. Hvis man følger med i diverse madblogs, så har I måske allerede set opskriften på romkugler med bønner. Inden I rynker for meget på næsen, så lover jeg jer at disse romkugler virkelig smager godt. Sådan virkelig godt af romkugler (eller trøfler) og med en skøn og blød konsistens. Jeg har altid elsket romkugler og har flere gange forsøgt at lave sundere romkugler.

Disse er tilsat bønner og har fået en endnu mere blød konsistens. De er blevet godkendt af mine veninder og jeg må også indrømme, at jeg blev ret vild med dem. De er trillet i kakao og nogle af dem i mørk chokolade. De kunne sikkert også være gode, hvis man trillede dem i kokos eller måske frysetørret hindbær.

Romkugler med bønner

Jeg er blevet inspireret til disse romkugler af mine egne sundere romkugler. Derudover har jeg fået idéen til at tilsætte bønner til romkugler hos Emma. Hendes er SÅ fine og jeg måtte simpelthen prøve at lave min egen variant.

Nu til opskriften på romkugler med bønner.

Romkugler med bønner
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 15
Ingredients
  • 20 dadler (de bløde i papæske)
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 spsk. kokosolie, målt i fast form
  • 3 spsk. kakaopulver
  • lidt salt
  • 4 tsk. romessens (eller mindrem smag til)
  • 100g mandler
  • 100g kokosmel (helt almindeligt)
  • pynt: mørk chokolade og kakaopulver
Instructions
  1. Start med at mose dadlerne med en gaffel eller i en minihakker. Kom dem i en skål.
  2. Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem grundigt.
  3. Du kan enten komme alle ingredienser i en blender eller foodprocesser/minihakker. Hvis din maskine ikke er så kraftig, kan du gøre det som skrevet herunder.
  4. Kom dem i en minihakker og mos det godt, så det er helt fint blendet. Kom et i skålen.
  5. Kom nu kokosolie, kakaopulver, salt, romessens i skålen og bland det hele godt sammen.
  6. Kom mandler og kokosmel i minihakkeren. Blend det, til mandlerne er hakket så fint som muligt, med mindre du gerne vil have nogle grove stykker deri.
  7. Kom det i dejen og bland det hele godt sammen. Smag til med romessens, salt og eventuelt lidt sirup.
  8. Kom massen på køl, i minimum 2 timer. Tril dem derefter og overtræk dem med chokolade. Det er klart lettest at overtrække dem, hvis de er helt kolde.
  9. Nydes kolde med en kop kaffe til.

 

Romkugler med bønner Romkugler med bønner Romkugler med bønner Romkugler med bønner

 

 

Print Friendly, PDF & Email
7 Kommentarer

7 Kommentarer

Jenna Borregaard Sørensen 11. november 2017 - 20:06

Jeg søger på græskarboller , så kommer der rødbedeboller frem , jeg kan ikke finde ud af dit søgefelt

Reply
Stinna 12. november 2017 - 10:46

Hej Jenna, jeg håber du fandt dem. De hedder ‘boller med græskar’ herinde :-)

Reply
Vegetarisk madplan uge 46 - Stinna 12. november 2017 - 10:46

[…] SØDE SNACKS Ugens søde snack er skønne romkugler. Romkuglerne er tilsat bønner, som giver en virkelig god konsistens!   Få opskriften på lige her. […]

Reply
Anja Frederiksen 20. november 2018 - 15:39

Kan man erstatte kokosmel med kokosfibermel?

Reply
Stinna 3. december 2018 - 11:18

Jeg tror desværre at de vil blive lidt tørre med kokosfibermel, da det jo suger en del væske :) Så skal du måske have noget væske i af en art.

Reply
Ea 13. januar 2019 - 14:32

Kan man erstatte mandler med noget andet

Reply
Stinna 14. januar 2019 - 07:39

Hej Ea,
jeg ville erstatte det med nogle andre nødder :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.