Mojito is – med melon, mynte og citron

af Stinna

mojito is

Skøn frisk mojito is med melon, ingefær, citron og selvfølgelig frisk mynte fra altanen.

Denne is blev lavet en dag, hvor vejret var virkelig lummert og jeg havde lyst til en lille is. Isen laves blot i en blender og kommes i små forme – og så skal de bare i fryseren.

Jeg er lige nu på vej til Kina. Jeg er derfor ikke hjemme før om 16 dage, men har forberedt lidt indlæg til jer imens. Ikke så mange som jeg plejer, da jeg tænker at mange af jer også er taget afsted på sommerferie. Hvis I har nogle specifikke ønsker til typer af indlæg herinde, så skriv dem endelig herunder i kommentarerne. På min idé liste over indlæg har jeg flere indlæg om min kost, hvordan jeg oplever at være vegetar og lidt indlæg om mit køkken. Hvis I har andre gode idéer, så byd endelig ind.

Men nu til opskriften på isen. Der skal ret meget til at imponere min kæreste og lige ved disse is kiggede han bare på mig efter første bid – ‘ hold da op, de er blevet gode’! Så hvis du også elsker en frisk sommerlig is, så må du hellere få prøvet disse.

Hvis du er helt vild med is og vil prøve andre sundere is, så kan jeg anbefale disse: Avocado-mynte is med chokolade og Sund kokos-banan-is
mojito is

MOJITO IS MED MELON, INGEFÆR, CITRON OG MYNTE ( 4 STK) 

1/2 melon (honning eller galia)

2 x 2 cm frisk ingefær (jeg bruger en øko, så skræller den ikke)

saft af 1-2 citroner / eller limesaft

0,5 dl vand

2 tsk. honning/sirup/kokossukker

1 håndfuld frisk mynte

Fremgangsmåde:

  1. Fjern skrællen fra melonen.
  2. Kom alle ingredienserne i en blender og blend det hele godt.
  3. Kom det i 4 isforme og kom ispinde i. Fryses til de er helt hårde.
  4. Velbekomme!

mojito is

Print Friendly, PDF & Email
11 Kommentarer

11 Kommentarer

Julie 30. juni 2016 - 07:57

Lyder lækkert! Men hvor meget mynte skal der i? :)

Reply
Stinna 30. juni 2016 - 08:52

Mange tak :-) Bare en håndfuld.

Reply
Anne Sofie 30. juni 2016 - 10:07

Hvor ser det bare lækkert ud ligesome alle dine andre opskrifter:-) Overvejer at lave dem til min kærestes fødselsdag, da han elsker mynte og is… Hvor lang tid tog det dig at lave det? Har nemlig ikke så meget tid, for vi skal også ud og rejse snart:-)

Reply
Stinna 17. juli 2016 - 09:15

Hej – undskyld at jeg først svarer nu. Jeg har været i Kina de sidste 15 dage :-)
Jeg håber du fandt ud af det. De tager 10 min at lave, men skal selvfølgelig fryse nogle timer – måske natten over.

Reply
J 6. juli 2016 - 18:24

Jeg vil gerne høre noget om vegetar på rejse. Jeg er ikke vegetar, men forsøger at spise flest mulig grønsager, hvilket godt kan være en udfordring, når jeg er henvist til resturanter.

Reply
Stinna 17. juli 2016 - 09:21

Hej,
undskyld at jeg først svarer nu. Jeg har været i Kina de sidste 15 dage :-)
Mener du sådan generelt ? Det kommer lidt an på, hvor man rejser hen :-)

Reply
Katharina Damsgaard 11. juli 2016 - 10:45

Hej Stinna
Undrer mig over at du putter citronsaft i. Mojito er jo lævet med limesaft. Er der nogen speciel grund?
Tak for en utrolig inspirerende blog

Reply
Stinna 17. juli 2016 - 09:23

Hej – undskyld at jeg først svarer nu. Jeg har været i Kina de sidste 15 dage :-)
Nej slet ikke – jeg havde bare ikke kunnet skaffe limesaft den dag :-)

Reply
Kirsebæris - sundere ispinde med kun tre ingredienser 11. august 2016 - 07:01

[…] også: Mojito is med melon, mynte og citron og Sunde jordbær is med lecithin […]

Reply
Pernille Maria Jensen 27. maj 2018 - 14:15

Hvilke nogle isforme bruger du?

Reply
Stinna 27. maj 2018 - 20:33

Jeg bruger nogle fra mærket Nicolas Vahe :)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.