Nem sundere jordbærtærte (glutenfri)

af Stinna

Uhmm. Nu hvor det er sommer, er min yndlingskage en jordbærtærte med danske jordbær og mandelbund. Men fordi at jeg nok spiser kage lidt for ofte, har jeg forsøgt mig med en variant med mindre sukker – så jeg kan spise jordbærtærte lidt oftere (bilder jeg mig ind!). Bunden er glutenfri og er også bagt uden æg. Den består mest af mandler og dadler og tager ingen tid at mikse sammen. Jeg lavede tærten med min niece og storesøster og vi var enige om, at kagen skulle være vildt hurtig at lave. Derfor har vi på toppen bare brugt flødeskum, som enten kan laves af piskbar soyafløde eller almindelig fløde. Herunder selvfølgelig et lag mørk chokolade og toppet med fine danske jordbær.

Hvis du vil prøve andre varianter af sundere jordbærtærter, så har jeg skam delt et par stykker før. Du finder dem her:

Raw mini jordbærtærter – små raw jordbærtærter med cashew-creme. 

Sundere jordbærtærte – en variant med skyr/mascarpone creme.

Nu til kagen. Vi valgte at lave 3 små kager, men du kan sagtens bare lave én stor – alt efter hvilken springform du har. Du skal bare lade bunden bage lidt længere så, men mærk på den – den skal være gylden og føles fast.

★ NEM SUNDERE JORDBÆRTÆRTE (3 SMÅ ELLER 1 STOR) ★

1 dl havregryn

100g mandler

1 spsk. kokosolie

10 dadler, de bløde fra papæske

2 dl mandelmælk (eller en anden type mælk)

ét drys salt

topping:

80 g mørk chokolade

1 dl fløde eller piskbar soyafløde

1 bakke jordbær

evt. et par mynteblade

Fremgangsmåde:

  1. Start med at lave bunden. Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
  2. Kom havregryn i en minihakker eller blender og blend, til det har fået en fin ensartet konsistens.
  3. Tilsæt nu mandler, kokosolie, dadler (uden sten!), mandelmælk og ét drys salt.
  4. Blend det hele godt sammen.
  5. Smør en springform (eller beklæd den med bagepapir).
  6. Kom dejen i og bages på en bageplade midt i ovnen.
  7. De bages i ca. 15-25 minutter, alt efter ovn. Hold øje – bunden skal være lidt fast og gylden, men ikke hård.
  8. Lad bunden køle af.
  9. Imens smeltes chokolade over vandbad. Alternativt kan du ligge det mørke chokolade på den varme bund, så det smeltes. Ellers kommes det smeltede chokolade over bunden. Sæt bunden på køl, til chokoladen er stivnet.
  10. Pisk fløde til flødeskum. Vask jordbær og skær dem i halve.
  11. Kom fløde på de kolde bunde og top med jordbær.
  12. Velbekomme!

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email
7 Kommentarer

7 Kommentarer

Izabella Höhndorf 11. juli 2017 - 09:36

Hej Stinna lavede din lækre jordbærtærte i går. Dog måtte vi undvære flødeskummen, da den veganske piskbarfløde jeg havde fået fat i ikke rigtigt fungerede. Hvilket mærke bruger du? Mvh Izabella

Reply
Stinna 11. juli 2017 - 12:09

Øv! Jeg bruger den søde fra Alpro – hvor der står på, at den kan piskes :-)

Reply
Tania 25. november 2017 - 17:37

Jeg bager den bunden “kun” som kage. Den smager fantastisk!!

Reply
Stinna 26. november 2017 - 16:08

God idé! Måske man kunne komme noget julet fyld ovenpå? :-)

Reply
Forslag til vegetarisk nytårsmenu - Stinna 27. december 2017 - 10:52

[…] til jer: Raw cashew cheesecake Én skøn raw cashew cheesecake med skøn topping og nøddebund. Nem sundere jordbærtærte (glutenfri) Server denne nemme kage med frisk frugt – måske passionsfrugt, for at gøre den mere […]

Reply
Amanda 4. april 2019 - 18:18

Hej Stina
Nøj hvor ser den lækker ud, den jordbær tærte
Hvor mange personer ville du sige der er til, hvis man laver en stor?
Vi bliver 15-16 voksne, er 2 så nok?
Mvh Amanda

Reply
Stinna 5. april 2019 - 09:21

Hej Amanda. Mange tak :-)
Det tror jeg at passer fint med to.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.