Citronmoussekage med nøddebund

af Stinna

citronmoussekage

I dag vil jeg gerne dele opskriften på den skønne citronmoussekage, som jeg bagte sammen med min moster i weekenden. Når jeg bager sammen med min moster, så bager vi uden gluten og mælk. Min moster tåler ikke dette, så hvis du også prøvet at undgå mælk og gluten, så er denne opskrift lige noget for dig – og så er den også vegansk!

Kagen smagte SÅ godt. Den har en fin balance af den søde bund, hvor både mandler og chokolade giver lidt knas. Moussen er frisk og en smule syrlig og passer perfekt til bunden!

Bunden i citronmoussekagen er lavet af mandler, dadler og mørk chokolade. Til den lyse mousse er der anvendt et par ingredienser, som jeg aldrig har bagt med før. Moussen lavet af sojafløde, citron, agar agar og lidt agavesirup. Hvis du, som jeg, ikke har bagt en vegansk mousse kage før, så er sojafløde brugt istedet for almindelig fløde og for at gøre det piskede flødeskum ekstra stift, er der tilsat agar agar – dette er lavet af alger og fungerer lidt som husblas.

Normalt bager jeg ikke kager med ingredienser man ikke lige kan få i et lokale supermarked, men dette må blive en undtagelse. Kagen blev nemlig så god, at den er en tur i helsekosten for. Faktisk overvejer jeg at lave denne kage til min fødselsdag, så hele familien kan spise kagen.

Opskriften er inspireret af den veganske blogger Mia, som har lavet et hindbærfyld istedet for citronmousse. Vi valgte dog at tilsætte fine friskeplukkede hindbær på toppen istedet og endte med en skøn citronmoussekage.

citronmoussekage

Nu til opskriften. Som nævnt ovenfor, så er dette en lidt anden type kage end dem jeg normalt bager. Her er der lige lidt flere ting man skal gøre, men det er ikke svært. Hvis din citronmousse klumper en smule når den blandes med sojaflødeskummet, så fortvivl ikke – man vil ikke kunne smage det, når det kommes på kagebunden.

★ CITRONMOUSSEKAGE MED MANDELBUND ★

bund

200g mandler

1/2 tsk vanillepulver

1 spsk kokosolie

lidt salt

150g dadler uden sten (dem fra papæske)

40g mørk chokolade

fyld

saft af 2 økologiske citroner

skal af 1 citron (dem skallen fra den anden til pynt!)

3 spsk agavesirup / honning

250g sojafløde

2 tsk agar agar

Fremgangsmåde:

  1. Først laves bunden.
  2. Mandler blendes fint, de skal næsten være som mel.
  3. Blend dadler, kokosolie, vanillepulver og salt sammen.
  4. Bland dette med mandlerne og grofthakket chokolade.
  5. Kommes i en rund springform beklædt med bagepapir – vores var 24cm i diameter.
  6. Nu skal fyldet laves.
  7. Kom citronsaft, citronskal og honning i en gryde.
  8. Lad dette koge 1 minut. Si det og kom væsken tilbage i gryden.
  9. Tilsæt nu agar agar. Lad det koge i ca. 2 minutter, mens du rører godt rundt.
  10. Lad det nu køle af i 5 minutter, men det skal stadig være lunt.  Imens piskes skummet stift.
  11. Bland sojaflødeskummet med indholdet fra gryden. Bland det forsigtigt.
  12. Kom fyldet på bunden og sæt kagen på køl og spis kagen, når den er helt afkølet.
  13. Vi pyntede kagen med fine hindbær og citronstrimler.
  14. Velbekomme!

citronmoussekagecitronmoussekage
citronmoussekage
citronmoussekage citronmoussekage-6


Print Friendly, PDF & Email
14 Kommentarer

14 Kommentarer

Christine Bonde 29. september 2016 - 16:50

Hvor LÆKKERT! Det ser simpelthen bare så smukt ud.
Jeg må også i gang med at få brugt noget af det agar agar jeg har liggende

Reply
Stinna 29. september 2016 - 18:48

Tak søde du :-) God idé! Det er ikke sidste gang jeg forsøger med agar agar ihvertfald!

Reply
Julie 29. september 2016 - 18:34

Mums, hvor ser den enormt god ud! Tror du man vil kunne lave den med alm. fløde og så erstatte agar agar med husblas?

Reply
Stinna 29. september 2016 - 18:48

Mange tak! Det tror jeg godt, men jeg har ikke forsøgt :-)

Reply
Hilal 4. oktober 2016 - 11:04

Hej :-) jeg kan se, at du skriver i opskriften at agar er ligesom husblas. Hvor mange husblas skal jeg bruge? Har ikke lige agar herhjemme.

Glæder mig sådan til, at lave den senere!
Kh. Hilal

Reply
Stinna 4. oktober 2016 - 11:27

Hej, jeg har aldrig forsøgt mig med husblas – bare at jeg har læst, at det burde kunne fungere :-)
Håber kagen bliver god!

Reply
Hilal 4. oktober 2016 - 12:43

Aha okay. Tak for hurtig svar :-) melder gerne tilbage, efter jeg har lavet kagen. Det håber jeg også – god dag!

Reply
Hilal 4. oktober 2016 - 19:05

Den smager himmelsk!

Reply
Stinna 4. oktober 2016 - 21:37

Mange tak! Fungerede det fint med husblas?

Reply
Sidsel 19. november 2016 - 11:14

Må jeg spørge hvor meget husblas du anvendte?

Reply
Små chokolademousse desserter med chiafrø - Stinna 6. oktober 2016 - 11:17

[…] var på besøg hos min moster, brugte vi dagen i køkkenet. Vi startede med at lave den lækre Citronmoussekage med nøddebund, men da den hurtigt var lavet, besluttede vi os for at lave disse små søde chokolademousse […]

Reply
Hilal 3. december 2016 - 13:07

Hej Stinna. Ser først din kommentar nu :-) ja, det fungerede ganske fint! Jeg brugte 3 husblas Sidsel :-)

Reply
Natasja 25. januar 2018 - 13:31

Hej Stinna, vil man kunne lave kagen dagen før den skal bruges?? Vh Natasja

Reply
Stinna 25. januar 2018 - 21:48

Hej, det kan du sagtens – den smagte ihvertfald godt dagen efter, sidst jeg lavede den :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.