Chiagrød med skyr & kokosmælk

af Stinna

Chiagrød med skyr og kokosmælk

Om morgenen står jeg meget tidligt op (oftekl. 5) og derfor skal min morgenmad helst være supernem at let at tage med. Jeg rører grøden med skyr og topper med blåbær og så er der en lækker morgenmad til min togtur. Hvis du planlægger at lave chiagrøden, så den er klar om aftenen, så kan du sagtens røre skyr osv i, så det er klar til morgenmad.

Chiagrød med skyr

Chiafrø har en lidt sjov konsistens når de bliver opblødt. De binder meget væske og får en lidt slimet hinde (lækker beskrivelse). Chiafrø er fyldt med omega 3, fibre, proteiner og antioxidanter. Ikke uden grund, at chiafrø kaldes et superfood. I denne kombination med den cremede kokosmælk og fine vanillesmag, er chiagrød en lækker morgenmad. Hvis du foretrækker din grød sød, så kom lidt honning i.


Chiagrød
Forb. tid
2 t
Tilb. tid
5 min
 

Skøn chiagrød med skyr og kokosmælk

Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • 1/2 dåse kokosmælk
  • 2 spsk. chiafrø
  • 2 spsk. havregryn ( kan undlades)
  • 2 dl skyr
  • lidt vaniljepulver
  • evt. lidt honning
Sådan gør du
  1. Et par timer før servering (gerne om aftenen, hvis det skal spises til morgenmad) blandes kokosmælk og chiafrø i en skål (og evt. havregryn). Rør det godt sammen og sæt det på køl.

  2. Om morgenen røres grøden sammen med skyr og tilsættes evt. lidt vaniljepulver og honning. Tilsæt mere skyr, hvis du ønsker.

  3. Top grøden med jordbær-chia marmelade. Velbekomme.

Hvis du også er vild med chiafrø, så kan jeg også anbefale dig at prøve :

 

Print Friendly, PDF & Email
14 Kommentarer

14 Kommentarer

Karoline krabbe 27. marts 2016 - 12:33

Hej Stina. Tak for super blog. Jeg laver ofte chiagrød men laver det altid bare om morgenen. Jeg sætter frøene i blød og hakker imens frugt, nødder og laver kaffe. Jeg synes efter 5-10min har det en fin konsistens, men er begyndt at undre mig over om det skal stå natten over efter som det står angivet i alle chiagrød opskrifter jeg støder på? Håber at du måske kan hjælpe med et svar. Kh Karoline

Reply
Stinna 27. marts 2016 - 23:15

Hej,
det er bare for at de suger mest muligt :-) Jeg synes det er nemmest bare at sætte det over om aftenen.

Reply
Martha 28. marts 2016 - 20:37

Har du en ide om hvad man kan erstatte skyr med, hvis man ikke spiser mælkeprodukter (heller ikke laktosefrie) og heller ikke spiser soya-produkter :-)

Lidt besværlig har man vel lov at være.

Reply
Stinna 28. marts 2016 - 21:17

Nej det ved jeg desværre ikke :-) Jeg ville sige alle andre typer yoghurt.

Reply
Julie H 29. marts 2016 - 12:08

Jeg kunne godt tænke mig at prøve opskriften men kan ikke lide kokos så er der en erstatning for kokosmælk?

Reply
Stinna 29. marts 2016 - 15:52

Hej Julie,
måske en mandelmælk vil være god til det :-)

Reply
Chiagrød med kokosmælk, kanel og æblemos med vanille 25. september 2016 - 09:17

[…] chiagrøden er der tilsat kanel og i æblemosen er der tilsat vanillepulver. Kanel giver den ellers milde chiagrød lidt kant og giver en skøn anderledes smag. Grøden er perfekt til travle morgener, da det hele […]

Reply
Micala 13. oktober 2016 - 09:59

Hej, er det en stor eller lille dåse kokosmælk man skal bruge?? :-)

Reply
Stinna 13. oktober 2016 - 11:26

Det er en stor :-)

Reply
Maria 8. januar 2017 - 14:26

Hej,

ved du om det kan holde sig nogle dage i køleskabet? Altså kan man lave denne opskrift, og så have til to dage?

Reply
Stinna 8. januar 2017 - 14:29

Det kan du godt :-) Ellers så vent med at blande skyr i, til den dag du skal bruge det.

Reply
Banangranola - granola sødet med banan - Stinna 16. april 2017 - 08:23

[…] som også kommer på bloggen en af dagene. Det er en lyserød og frisk variant af min almindelige chiagrød, som denne granola ellers også vil passe godt […]

Reply
Christina 3. september 2019 - 15:20

Hej Stinna, du har tidligere haft en lignende opskrift hvor der også var havregryn i, den savner jeg, vil du evt. dele den igen?

Reply
Stinna 3. september 2019 - 18:03

Hej Christina. Jeg tjekkede lige den gamle udgave af denne opskrift. Der havde jeg tilsat 2 spsk. havregryn :-) Dette er nu skrevet ind i denne version. Det må være smuttet, da jeg ændrede opskriften og billederne.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.