Chiagrød med skyr & kokosmælk

af Stinna

chiagrød

Chiagrød med skyr og kokosmælk. Lækker chiagrød toppet med bærkompot og friske bær. Chiagrød er en lækker mættende grød, som ikke skal koges. Herhjemme spiser vi grøden til morgenmad, som eftermiddagsmåltid eller som en lille dessert.

Chiagrød med skyr

Om morgenen står jeg meget tidligt op (ofte kl. 5) og derfor skal min morgenmad helst være supernem at lave og let at tage med. Jeg rører grøden med skyr og topper med friske bær og så er der en lækker morgenmad til min togtur. Hvis du planlægger at lave chiagrøden, så den er klar om aftenen, så kan du sagtens røre skyr osv. i, så det er klar til morgenmad.

Chiafrø har en lidt speciel konsistens når de bliver opblødt. De binder meget væske og får en lidt blød konsistens – men stadig knasende indeni. I denne kombination med den cremede kokosmælk og fine vanillesmag, er grøden en lækker morgenmad. Hvis du foretrækker din grød sød, så kom lidt honning i. Jeg kan bedst lide at bruge kokosmælk til min chiagrød, da det gør den ekstra cremet. Men du kan også lave den med mandelmælk eller en anden type mælk. 

chiagrød


Herunder får du opskriften på grød med chiafrø og skyr. Opskriften er til 2 personer:

Udskriv
5 fra 1 stemme

Chiagrød

Skøn chiagrød med skyr og kokosmælk
Forb. tid2 t
Tilb. tid5 min
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 1/2 dåse kokosmælk
  • 2 spsk. chiafrø
  • 2 spsk. havregryn ( kan undlades)
  • 2 dl skyr
  • lidt vaniljepulver
  • evt. lidt honning

Sådan gør du

  • Et par timer før servering (gerne om aftenen, hvis det skal spises til morgenmad) blandes kokosmælk og chiafrø i en skål (og evt. havregryn). Rør det godt sammen og sæt det på køl.
  • Om morgenen røres grøden sammen med skyr og tilsættes evt. lidt vaniljepulver og honning. Tilsæt mere skyr, hvis du ønsker.
  • Top grøden med jordbær-chia marmelade. Velbekomme.

Hvis du også er vild med chiafrø (eller blot har skabet fyldt og mangler noget at bruge dem til), så kan jeg også anbefale dig at prøve :

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

Print Friendly, PDF & Email
16 Kommentarer

16 Kommentarer

Karoline krabbe 27. marts 2016 - 12:33

Hej Stina. Tak for super blog. Jeg laver ofte chiagrød men laver det altid bare om morgenen. Jeg sætter frøene i blød og hakker imens frugt, nødder og laver kaffe. Jeg synes efter 5-10min har det en fin konsistens, men er begyndt at undre mig over om det skal stå natten over efter som det står angivet i alle chiagrød opskrifter jeg støder på? Håber at du måske kan hjælpe med et svar. Kh Karoline

Reply
Stinna 27. marts 2016 - 23:15

Hej,
det er bare for at de suger mest muligt :-) Jeg synes det er nemmest bare at sætte det over om aftenen.

Reply
Martha 28. marts 2016 - 20:37

Har du en ide om hvad man kan erstatte skyr med, hvis man ikke spiser mælkeprodukter (heller ikke laktosefrie) og heller ikke spiser soya-produkter :-)

Lidt besværlig har man vel lov at være.

Reply
Stinna 28. marts 2016 - 21:17

Nej det ved jeg desværre ikke :-) Jeg ville sige alle andre typer yoghurt.

Reply
Julie H 29. marts 2016 - 12:08

Jeg kunne godt tænke mig at prøve opskriften men kan ikke lide kokos så er der en erstatning for kokosmælk?

Reply
Stinna 29. marts 2016 - 15:52

Hej Julie,
måske en mandelmælk vil være god til det :-)

Reply
Chiagrød med kokosmælk, kanel og æblemos med vanille 25. september 2016 - 09:17

[…] chiagrøden er der tilsat kanel og i æblemosen er der tilsat vanillepulver. Kanel giver den ellers milde chiagrød lidt kant og giver en skøn anderledes smag. Grøden er perfekt til travle morgener, da det hele […]

Reply
Micala 13. oktober 2016 - 09:59

Hej, er det en stor eller lille dåse kokosmælk man skal bruge?? :-)

Reply
Stinna 13. oktober 2016 - 11:26

Det er en stor :-)

Reply
Maria 8. januar 2017 - 14:26

Hej,

ved du om det kan holde sig nogle dage i køleskabet? Altså kan man lave denne opskrift, og så have til to dage?

Reply
Stinna 8. januar 2017 - 14:29

Det kan du godt :-) Ellers så vent med at blande skyr i, til den dag du skal bruge det.

Reply
Banangranola - granola sødet med banan - Stinna 16. april 2017 - 08:23

[…] som også kommer på bloggen en af dagene. Det er en lyserød og frisk variant af min almindelige chiagrød, som denne granola ellers også vil passe godt […]

Reply
Christina 3. september 2019 - 15:20

Hej Stinna, du har tidligere haft en lignende opskrift hvor der også var havregryn i, den savner jeg, vil du evt. dele den igen?

Reply
Stinna 3. september 2019 - 18:03

Hej Christina. Jeg tjekkede lige den gamle udgave af denne opskrift. Der havde jeg tilsat 2 spsk. havregryn :-) Dette er nu skrevet ind i denne version. Det må være smuttet, da jeg ændrede opskriften og billederne.

Reply
Natasha 4. december 2019 - 20:13

5 stars
Tak for en rigtig god opskrift. Min datter på 9 år er VILD med den og spiser den til morgenmad med din hindbærkompot, toppet med din choko/appelsin granola.

Reply
Stinna 5. december 2019 - 08:53

Tusind tak – hvor er det dejligt at høre! :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.