Blommekompot til vafler

af Stinna

Skøn blommekompot, som er perfekt ovenpå en stak nybagte vafler. Som I måske har kunne fornemme, så er jeg helt vild med blommer og det er især lige nu, at man skal fremtrylle lækkerier af de søde blommer. De er nemlig modne lige nu og måske de faktisk allerede snart er for modne – der er dog forskel på blommesorter og hvis du er så heldig at have et stort blommetræ, så har jeg her én idé til at få spist blommerne – nemlig denne skønne blommekompot.

Faktisk har jeg delt et par opskrifter med blommer de sidste par uger: Blomme galette – blommetærte med mandelmel og

Blommesalat med feta og perlebyg.

Så hvis du er så heldig at have blommer eller blot kan finde dem billigt i dit supermarked, så kan jeg anbefale at lave sådan en portion blommekompot. Det smager fantastisk ovenpå vafler, men ellers som topping til grød, skyr, på en nybagt bolle eller som en lille slags dessert. Jeg har lavet en stor portion og har frosset det ned, så har jeg nemlig smagen af sommer lidt længere.
Faktisk er dette måske mere ét tip, end det er en egentlig opskrift. For opskriften indeholder blot blommer, vand og noget til at søde med – og så ellers lidt forskellige valgmuligheder. Jeg serverede denne blommekompot til sundere vafler, en dag hvor jeg var hjemme hos sødeste Julie. 

Blommekompot til vafler
Author: Stinna Guldmann Marker
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Ingredients
  • 500g blommer
  • 1/2-1 dl vand
  • sødt efter smag (fx honning, agavesirup)
  • tilvalg:
  • vaniljepulver
  • kanel
  • frisk ingefær
Instructions
  1. Halvver blommerne og fjern stenen.
  2. Kom blommerne i en gryde med lidt vand og tilsæt det sødende.
  3. Lad det koge til blommerne er kogt ud.
  4. Smag til med sødt og tilsæt mere vand, hvis det bliver for tykt.
  5. Velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy