Sundere bountykage – sundere kage med kokos og chokolade

af Stinna

Sundere bountykage - sundere kage med kokos og chokolade

Sundere bountykage – sundere kage med kokos og chokolade – én af de allerskønneste kombinationer jeg kender, er kombinationen af kokos og chokolade. Som lille var mit yndlingsslik altid bounty og jeg var ellevild, da man engang kunne få en bounty-is. Kærligheden til den kombination varer ved og jeg vælger stadig altid kokos, hvis man kan vælge det – især når jeg står i Italien og skal have is, så er det altid kokosisen jeg vælger.

Fordi at jeg er så pjattet med kokos, så er det også utroligt at jeg faktisk endnu ikke har en bountykage herinde. Jeg har da selvfølgelig mine bountykugler og mine sundere bountybars, men en decideret bountykage har jeg endu ikke haft. Det skal der laves om på nu, hvor jeg har fået lavet en fin kage med nøddebund, kokoslag og en tyk chokoladetopping. Kagen spiste jeg til en kop kaffe sammen med kageelskende Julie, som man heldigvis altid kan lokke et stykke kage i.

Opskriften giver en rimelig stor kage, så jeg kan anbefale at man inviterer gæster på besøg – med mindre du er virkelig kagesulten. 

Sundere bountykage - sundere kage med kokos og chokolade

Kagen skal ikke bages og er derfor en no-bake kage. Den er virkelig nem at lave. Husk at smage fyldet til – måske har du en lidt mere sød tand end jeg, men så tilsætter du bare lidt ekstra sirup.

★ Sundere bountykage – sundere kage med kokos og chokolade 

bund:

200g mandler

1/2 tsk vanillepulver

1 spsk. kokosolie

lidt salt

150g dadler uden sten (dem fra papæske)

fyld:

300g kokosmel

1 dåse kokosmælk (400 ml)

6-8 spsk. agavesirup / honning

2 dl yoghurt / creme fraishe

2 spsk. kokosolie

topping:

80-100g mørk chokolade

Fremgangsmåde:

  1. Først laves bunden.
  2. Mandler blendes fint, de skal næsten være som mel.
  3. Blend dadler, kokosolie, vanillepulver og salt sammen.
  4. Bland dette med mandlerne.
  5. Kommes i en rund springform beklædt med bagepapir – vores var 24cm i diameter.
  6. Nu skal fyldet laves.
  7. Kom alle ingredienserne i en blender og blend det, så det er godt blandet.
  8. Konsistensen skal være tyk, men stadig så den kan smøres ud.
  9. Smag det til med sirup. Måske foretrækker du en sødere variant.
  10. Kom fyldet på kagen og sæt den i køleskabet et par timer.
  11. Smelt chokoladen over vandbad.
  12. Hæld det over kagen og lad det størkne. Kagen serveres kold.
  13. Velbekomme!

Sundere bountykage - sundere kage med kokos og chokolade Sundere bountykage - sundere kage med kokos og chokolade Sundere bountykage - sundere kage med kokos og chokolade Sundere bountykage - sundere kage med kokos og chokolade

Du kan se flere billeder og følge med på min instagram. 

Print Friendly, PDF & Email
7 Kommentarer

7 Kommentarer

Vegetarisk madplan - nemme og sunde vegetariske opskrifter til ugen 16. august 2017 - 12:10

[…] SØDE SNACKS Denne uges søde snack er en skøn bountykage med nøddebund og et tykt lag chokolade på toppen. Få opskriften på lige her. […]

Reply
Louise 13. januar 2018 - 15:37

Hvor længe kan den holde sig? Og tror du det er muligt at skære den ud, ligesom sine snickersbider?

Reply
Stinna 14. januar 2018 - 18:30

Hej, jeg tror den kan holde sig et par dage. Tror desværre ikke den kan skæres ud, men det kan disse: https://stinna.dk/bagvaerk/sundere-bounty-bars.html :-)

Reply
Louise 27. februar 2019 - 08:58

Hej Stinna. Hvis jeg laver kagen 2 dage i forvejen, hvordan skal den så opbevares indtil servering?

Reply
Stinna 28. februar 2019 - 20:42

Hej Louise. Det ved jeg desværre ikke, da jeg ikke har forsøgt :-)

Reply
Frederikke 24. maj 2019 - 17:00

Hej, den ser virkelig lækker ud og skal bare totalt laves! Tror du, man evt. kan erstatte mandlerne med havregryn? Tak på forhånd!

Reply
Stinna 24. maj 2019 - 20:24

Hej Frederikke. Tak skal du have :-) Det ved jeg desværre ikke, da jeg ikke har prøvet med havregryn.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.