Sunde pebernødde-kager

af Stinna

sunde-pebernødder-6Jeg har forleden forsøgt mig med disse sunde pebernødde-kager. Faktisk var det meningen, at de skulle blive knasende sprøde. Men disse julekager er ikke sprøde, men de smager virkelig fantastisk alligevel. Så istedet for at kalde dem for sunde pebernødder, så er de nu døbt sunde pebernødde-kager. De minder en smule om honning-hjerter i deres konsistens.

De er lavet uden gluten, laktose og så er de lavet med kokossukker. Jeg forsøger så vidt muligt, at bruge ingredienser, som fås i de fleste supermarkeder. Hvis du ikke kan skaffe kokossukker, så prøv med honning istedet – eller rørsukker.

Jeg havde egentlig planlagt, at jeg ville forsøge mig med sundere brunkager, vanillekranse og konfekt denne jul. Men december måned flyver afsted. Jeg satser dog på, at jeg kan nå en lille smule i dagene inden jul. Så hvis I har nogle idéer til sundere julesnacks, så skriv dem gerne i kommentarfeltet. Hvis du er interesseret, så har jeg også en opskrift på raw brunkager her. 

Disse sundere pebernødde-kager skal ikke trilles, men kommes på bagepladen med en ske.


 SUNDE PEBERNØDDE-KAGER – CA. 30 STK. 

100g mandler

60 g dadler uden sten – 6 stk

1 æg

½ dl kokosmælk

3 spsk kokosolie smeltet

1 spsk kokossukker (eller honning)

Krydderier (alternativt kan du bruge ca. 2,5 tsk pebernødde-krydderi)

1 tsk kanel

½ tsk hvid peber

½ tsk kardemomme

½ tsk ingefær tørret

1 knivspids nelliker

170g ikke varmluft.

  1. Blend mandler til mel.
  2. Blend dadler, æg, kokosmælk og kokosolie  sammen til en nogenlunde ensartet masse.
  3. Rør mandler og dadelmasse sammen.
  4. Tilst krydderier og kokossukker og rør det godt.
  5. Kommes på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg lavede dem en smule store. De skal ikke trilles, men kommes på med en ske.
  6. Bages i ovnen ved 170g ikke varmluft. Mine skulle ca. have 25 minutter.

sunde-pebernødder sunde-pebernødder-7
sunde-pebernødder-4

 

Print Friendly, PDF & Email
8 Kommentarer

8 Kommentarer

Josefine 19. december 2014 - 09:28

Wauw hvor ser de lækre ud. Jeg elsker at eksperimentere med sunde julekager. Vil helt sikkert prøve de her. Kan man lave dejen nogle timer før de skal bages? :)

Reply
Stinna 22. december 2014 - 10:21

Tak skal du have :-) Det tror jeg godt at du kan, men jeg har ikke prøvet :-)

Reply
Josefine 25. december 2014 - 12:54

Så fik jeg prøvet de her lækre kager. Så gode! Tak for en skøn opskrift :) Jeg endte dog med at bage dem med det samme.
Glædelig jul!

Reply
Stinna 27. december 2014 - 11:53

Vellbekomme :-) Dejligt at du kan lide dem!

Reply
Kirstine 13. januar 2015 - 09:28

Hej Stinna. Jeg har forsøgt mig med disse små lækre kager, og de blev altså bare super gode!! :D Jeg kunne dog kun få 16 kager ud af opskriften, selvom jeg synes, jeg lavede dem i samme størrelse som dine…

Reply
Stinna 13. januar 2015 - 10:11

Mange tak! Det ved jeg godt nok ikke helt hvorfor :-)

Reply
Pernille jørgensen 24. september 2017 - 20:01

Hejsa Sikke dog en dejlig hjemmeside jeg lige faldt over. Prøvede forleden dag din opskrift på boller med hytteost. Nam nam siger jeg bare!

I denne uge vil jeg prøve denne opskrift. Mit spørgsmål er om de kan fryses efterfølgende?

Vh Pernille

Reply
Stinna 27. september 2017 - 21:05

Tusind tak skal du have :-) Jeg ved desværre ikke om de kan fryses, det har jeg ikke forsøgt.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.