Sunde kammerjunker er en lidt anderledes udgave af de klassiske kammerjunkere. I denne udgave har jeg nemlig skiftet sukker ud med dadler (og en smule honning) – og så har jeg tilsat mandler. Det giver søde og lækre kammerjunkere, som kan spises på koldskål.

Opskrift på sunde kammerjunker
Sunde er måske så meget sagt. De kan måske kaldes for en slags sundere kammerjunkere eller småkager. De er i hvert primært sødet med dadler og så er de tilsat mandler. De er gode til jer, som gerne vil toppe jeres koldskål med andet end klassiske kammerjunkere. Eller måske til jer med små børn, som godt kan bruge lidt andet til koldskålen.
De er utrolig nemme at lave og kræver bare en foodprocessor og en ovn.
Sunde kammerjunker
Ingredienser
- 100 g mandler
- 50 g smeltet smør
- 1 stk. æg
- 1 tsk. kardemomme
- 1/2 tsk. ren vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
- 1 tsk. bagepulver
- 1 drys salt
- 8 stk. dadler, bløde (uden sten)
- 1 tsk. honning
- 50 g hvedemel
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 175 grader.
- Kom mandler i en foodprocessor og hak mandlerne helt fint.
- Tilsæt de øvrige ingredienser (pånær hvedemel) og blend det godt sammen.
- Tilføj til sidst hvedemel og rør det sammen.
- Fordel dejen med en ske som små klatter på en bageplade. Sørg for ikke at lave dem for store.
- Kom lidt vand på hænderne og tryk klatterne flade. De flyder ikke ud, så dette punkt er vigtigt.
- Bages midt i ovnen i 10-14 minutter. Hold øje med dem, de skal være gyldne. Lad dem køle helt af og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Disse sundere kammerjunkere bliver ikke knasende sprøde som almindelige kammerjunkere. Men de er et godt alternativ til jer, som gerne vil spise noget andet på jeres koldskål.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

