Sunde gulerodsboller er en slags proteinboller med hytteost, æg, havregryn og gulerødder. De er virkelig nemme at lave og smager skønt.

Opskrift på sunde gulerodsboller
Herhjemme har vi længe været vilde med de populære proteinboller lavet med hytteost eller skyr. Jeg laver dem endda også med chokolade – og husets yngste er vild med dem. I denne opskrift har jeg tilføjet revne gulerødder og græskarkerner. Det giver sundere boller med gulerødder, som er perfekte til madpakken.
Jeg bruger en økologisk hytteost med 4% fedt. Hvis du bruger en anden hytteost kan det være, at du skal justere mængden af havregryn. Det er vigtigt at dejen er fast (og klistret). Lidt ala meget tyk havregrød.
Sunde gulerodsboller
Ingredienser
- 250 g havregryn
- 300 g hytteost (4% fedt)
- 100 g groftrevet gulerod
- 4 stk. æg
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 50 g græskarkerner (reklamelink)
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
- Kom alle ingredienserne (pånær gulerødder og græskarkerner) i en foodprocessor.
- Blend det til en nogenlunde ensartet konsistens.
- Tilføj groftrevne gulerødder og græskarkerner.
- Lad derefter dejen hvile i 10 minutter.
- Form bollerne med en våd ske eller våde hænder. Der bliver til cirka 10-112stk. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er meningen at de er klistrede. Drys bollerne med græskarkerner.
- Bages midt i ovnen 18-20 minutter, til de er gyldne (også under bunden). Lad bollerne køle helt af inden de skæres i – ellers kan de virke klæbrige i midten.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.