Bananmuffins uden sukker (glutenfri og laktosefri )

af Stinna

sunde bananmuffins

Sunde bananmuffins. Hjemme hos os, har jeg omdøbt mandag til at være ‘hygge-mandag’. Det vil sige, at om mandagen skal vi hygge os ekstra meget. Derfor vil jeg i dag spise disse meget lækre muffins, som min kæreste bagte igår. Min kæreste er ret god i køkkenet og især sunde kager er han virkelig god til.

Som I måske allerede har gættet, så er jeg ret vild med kombinationen af banan og mørk chokolade. Hvis du også er helt pjattet med denne kombination, så vil jeg anbefale at tjekke min sundere banankage ud lige her. 

Disse bananmuffins er lavet uden tilsat sukker og de er fri for gluten. I stedet for hvedemel er der brugt majsmel og havregryn. For at binde dejen bedre sammen (og give en god konsistens) er der loppefrøskaller i – det som også kaldes HUSK.


 SUNDE BANANMUFFINS MED MØRK CHOKOLADE (8 STK) 

4 æg

2 store modne bananer

½ tsk salt

50g mørk chokolade (jeg bruger 70% eller derover)

3 tsk loppefrøskaller

50g fedt (smør eller kokosolie)

2 spsk majsmel

3 dl fine havregryn

1 tsk bagepulver

20 dråber stevia sweet drops – (alternativt tilsæt kokossukker eller andet sødende)

1 dl mandler

Fremgangsmåde:

  1. Blend bananer til mos – evt. i en minihakker.
  2. Hak mandler og chokolade groft.
  3. Smelt fedtstoffet i en gryde.
  4. Bland alle ingredienserne sammen.
  5. Bages i silikoneforme ved 160g varmluft til de er gyldne (ca. 20 minutter).
  6. Lad dem køle af inden de spises. Opbevares i en pose på køl.
  7. Velbekomme!

sunde bananmuffins

Print Friendly, PDF & Email
13 Kommentarer

13 Kommentarer

Kirstine 20. oktober 2014 - 14:48

Hej Stinna, har du set, at dig og din blog er blevet fremhævet i det nyeste nummer af BoligLiv? :D

Reply
Stinna 20. oktober 2014 - 20:20

Hej Kirstine :-)
Jo tak, det har jeg set :-)

Reply
Pernille 21. oktober 2014 - 16:15

Hvor mange mandler skal der i? :)

Reply
Pernille 21. oktober 2014 - 16:19

Hov, det står der jo ;)

Reply
Stinna 21. oktober 2014 - 17:50

Godt at du fandt det :-)

Reply
Cathrine Koefoed 21. oktober 2014 - 16:30

MUMS, hvor ser det lækkert ud :-)
KH Cathrine fra http://www.cathrineyoga.dk

Reply
Stinna 21. oktober 2014 - 17:51

Mange tak skal du have! Også fin blog du har dig :)

Reply
Clara 22. oktober 2014 - 18:42

Mums de ser gode ud! Dem skal jeg vist snart have lavet. Kan majsmelet evt. erstattes med noget andet? :-)

Reply
Stinna 23. oktober 2014 - 07:28

Det tror jeg sagtens :-) Jeg ville prøve med en anden type (glutenfri) mel.

Reply
Maiis 25. oktober 2014 - 14:41

De ser virkelig fantastiske ud!
Jeg spiser ikke æg – har du et alternativ?

Reply
Stinna 25. oktober 2014 - 15:39

Jeg har desværre aldrig prøvet at bage dem uden :-)Men jeg ved at nogle bruger ‘hørfrø-slim’, eller et produkt der hedder ‘no-egg’. Jeg ville nok forsøge mig med flere loppefrøskaller og mere væske.

Reply
Rebekka 17. april 2015 - 14:01

Hejsa. Ved du om man evt. kan udelade loppefrøskaller eller erstatte det med noget andet? Det behøver sådan set ikke være glutenfrit :-D

Reply
Stinna 18. april 2015 - 08:15

Hej Rebekka!
Måske lidt hvedemel? Loppefrøskaller suger væske og sørger for, at dejen holdes sammen. Jeg har desværre ikke prøvet med andet :-) Giv gerne lyd, hvad du får prøvet!

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.